Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Spaanse verpleegkundigen vangen personeelstekort op

Bij zorginstelling Archipel in Eindhoven en omgeving gaan twaalf Spaanse verpleegkundigen aan de slag. Dat gebeurt omdat er in Nederland niet genoeg verpleegkundigen te vinden zijn, aldus de zorginstelling.
Spaanse verpleegkundigen vangen personeelstekort op

 

Hoewel de werkloosheidscijfers in Nederland blijven stijgen, heeft Archipel, met vestigingen in Eindhoven, Best, Nuenen en Son en Breugel, grote moeite om aan voldoende verpleegkundigen te komen. Op twee vacatures zijn in een maand tijd slechts zeven reacties gekomen. Dit meldt een medewerker van Archipel aan Eindhovens Dagblad.

Veel werkloze verpleegkundigen
Om te voorkomen dat cliënten de dupe worden van de krapte op de arbeidsmarkt wordt personeel uit Spanje gehaald. In Spanje heerst grote werkeloosheid onder verpleegkundigen. De vacature in Spanje kreeg binnen een week dan ook 135 reacties. Het is de bedoeling dat de 12 Spaanse verpleegkundigen per 1 februari in dienst worden genomen.

Respect
Er is bewust voor Spanje gekozen omdat deze verpleegkundigen een opleiding hebben gehad die voldoet aan de Nederlandse eisen en wensen. In Spanje is, net als in Nederland, het respect voor de ouderen in de samenleving hoog, aldus de zorginstelling. Dat is een pré in de ouderenzorg.

Intensieve voorbereiding
De Spanjaarden krijgen in eigen land een intensieve cursus Nederlands van drie maanden. Bij hun aanstelling krijgen ze tijdelijke contracten, bij gebleken geschiktheid worden deze na drie jaar omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Omroep Brabant, Eindhovens Dagblad
Door: redactie Nursing, Rachel van de Pol


Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursingNursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

1 REACTIE

  1. Er zijn genoeg verpleegkundigen in Nederland. Verschillende ziekenhuizen laten verpleegkunidgen gaan vanwege bezuinigingen (Kennemer Gasthuis, Medisch Centrum Alkmaar enz…) Allen zoeken een nieuwe baan.
    Maar ik denk dat er maar weinig in een zorginstelling wilt werken als je zoveel meer kan. Ik werk op dit moment ook in een zorginstelling en ik weet dat ik zoveel meer kan met mijn 13 jaar ziekenhuiservaring.Het is vooral een “stel dat er wat gebeurt”-functie. Maar in de praktijk gebeurd er weinig wat verpleegkundige zorg nodig heeft. Weinig inverhouding tot het ziekenhuis. Maar goed… ik moet ook eten….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.