Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Speciaal centrum voor dementie in Amsterdam

KwaliteitszorgDementie in Amsterdam: sinds gisteren een nieuw begrip in de ouderenzorg. Het is de eerste in dementie gespecialiseerde organisatie in de hoofdstad.
Speciaal centrum voor dementie in Amsterdam

Deze nieuwe organisatie heeft als doelstelling om mensen bij wie dementie is vastgesteld of wordt vermoed, en hun naasten, te helpen zo lang en zo prettig mogelijk thuis te blijven wonen.

Consulent
Nieuw in de aanpak is dat KwaliteitszorgDementie zich richt op de drie belangrijkste omgevingsfactoren van de dementerende : de naaste(n), de begeleiders en zorgverleners  en de woonomgeving en dat een vast aanspreekpunt, een consulent, de familie kan helpen, adviseren en ondersteunen bij alle facetten van de ziekte.

Begeleiding
KwaliteitszorgDementie werkt samen met de Amsterdamse ziekenhuizen en Geheugenpoli’s, de WMO-loketten in de gemeente en huisartsen.
De nieuwe organisatie is opgericht door Arnette van Heijst, interim HR Manager in de Zorg, Tom Crouse, oprichter van Vertroetel je Ouders en Bob Verbraeck, trainer/coach en co-auteur van  ‘De Wondere Wereld van Dementie’ (Elsevier 2008).

Door: Redactie Nursing

8 REACTIES

 1. Ik zou heel graag contact willen maken met Wilma van Garderen, of andere casemanagers dementie (zie reactie).
  Ik ben mij momenteel aan het oriënteren als
  zelstandig casemanager dementie, en wil graag ervaring opdoen en delen.
  Groetjes Kitty Hollenberg

 2. Lees alle reacties
 3. Geweldig initiatief, zelf ben ik al 16 maanden werkzaam als casemanager in het project “thuis met dementie”, wij zijn dus al een stukje verder hiermee.
  De meeste reactie’s die van de mantelzorgers krijgen is dat zij zich gehoord en gesteund voelen.
  Voor de huisartsen is het prettig om direct bij het niet “pluis”gevoel iemand te kunnen inzetten, die de verdere zorg rondom deze dementerende op zich neemt.

 4. Graag zou ik in contact komen, want ik ben directeur van een verzorgingshuis op Curacao en onze bewoners hebben allenmaal een vorm van dementie. Ook hier zijn we bezig met opzetten avn een kennis/expertisecentrum Dementie/geheugenpoli. Geweldig dat het in Amsterdam al werkt!! Nu de antillen ook nog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.