Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris wil mantelzorgers beter ondersteunen

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) wil een betere balans tussen formele en informele zorg en meer ondersteuning voor mantelzorgers. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Om mantelzorgers meer ondersteuning te bieden, heeft Van Zanten drie invalshoeken bedacht. Zo wil ze het belang van mantelzorg onder de aandacht brengen. Ook wil ze in het beleid rekening houden met mantelzorg. Van Zanten wil dat mantelzorg ook in een instelling gegeven kan worden. De staatssecretaris wil met het wetsvoorstel Beginselenwet AWBZ-zorg vastleggen dat het zorgplan in instellingen in dialoog met cliënt en mantelzorger wordt opgesteld. Ook wil Van Zanten dat gemeenten een grotere rol krijgen in het versterken van de positie van mantelzorgers. De gemeenten zijn in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning verantwoordelijk voor het ondersteunen van mantelzorgers en zijn volgens de staatssecretaris goed in staat om mantelzorgers te ondersteunen.

 

Bron: VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.