Home Gratis een congres van Nursing bijwonen? Vraag dan het STAP-budget aan!

Gratis een congres van Nursing bijwonen? Vraag dan het STAP-budget aan!

Sprekers op de Nursing Experience 2013

STAP-budget is een subsidie voor scholing via het UWV. Het is een geldbedrag van maximaal € 1000,- dat je 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kan je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Je kunt het STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Hieronder lees je of je in aanmerking komt en hoe je het budget kan aanvragen.

Officiële STAP-opleider
Nursing is sinds juli 2022 officieel erkend als STAP-opleider. Daardoor is het mogelijk om voor diverse congressen van Nursing het STAP-budget aan te vragen.

Vraag in 5 simpele stappen het STAP-budget aan

Stap 1:
Kies een Nursing congres (bekijk hieronder welke congressen je kunt volgend met STAP) en schrijf je in via het speciale STAP-budget inschrijfformulier.
Stap 2:
Je ontvangt voor de inschrijfdatum van het STAP-tijdvak van ons een STAP-aanmeldingsbewijs via de e-mail.
Stap 3:
Vanaf de start van het tijdvak dien je jouw aanmeldbewijs in bij het UWV en vraagt daarmee het STAP-budget aan. Let op: per tijdvak is er beperkt budget, dus wees er snel bij!
Stap 4:
Je ontvangt van het UWV bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
Stap 5:
Nursing ontvangt vanuit het UWV automatisch bericht wanneer je aanvraag is goedgekeurd. Je inschrijving voor de scholing is pas definitief wanneer jouw aanvraag door het UWV is goedgekeurd.

Voorwaarden

 • Je bent tenminste 18 jaar en je de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt
 • Je bent een burger van de Europese Unie of een partner van een EU-burger
 • Je mag geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangen
 • Je mag maar 1 keer per kalenderjaar een scholing volgen waarbij je STAP-budget subsidie hebt ontvangen of aangevraagd
 • Je voert jouw scholing uit bij een erkende STAP-aanbieder.

Wees er snel bij, op=op
Het STAP-budget wordt in verschillende tranches gedurende het jaar ter beschikking gesteld. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. In de laatste tranche was het STAP-budget al na 2,5 uur op.

Actuele Nursing STAP-congressen
De aankomende tranche start op 1 september. Tijdens deze tranche kan je STAP-subsidie aanvragen voor het bijwonen van:
Hét Dementiecongres (9 november)
Hét Wondzorg congres (9 december)
Gebruik hiervoor het speciale STAP-inschrijfformulier. Je moet dus al vóór 1 september zijn aangemeld zodat je in het bezit bent van een aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs vraag je vanaf de start van het nieuwe tijdvak subsidie aan.

Veelgestelde vragen
Heb je vragen over het aanmelden met STAP-budget? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Mail dan naar aanmelder@bsl.nl of bel onze klantenservice op 030 – 6 38 36 38. Wij streven er naar vragen per e-mail binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Lees meer Sluiten
Wat is het STAP–budget?
Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een  congres, training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. De overheid wil dat jij als werkende of werkzoekende kunt beslissen over je ontwikkeling tijdens jouw loopbaan. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.
Lees meer Sluiten
Tot wanneer loopt deze regeling?
Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.
 • 1 maart 2022 t/m 1 mei 2022
 • 2 mei 2022 t/m 30 juni 2022
 • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
 • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
 • 1 november 2022 t/m 31 december 2022
Lees meer Sluiten
Welke opleidingen kun je doen met het STAP-budget?
Het STAP-budget is een persoonlijke subsidie. Je bent vrij om het budget in te zetten voor scholing van jouw keuze mits de aanbieder van die scholing een erkend STAP-opleider is. Nursing is sinds juli 2022 officieel erkend als STAP-opleider.
Lees meer Sluiten
Wat zijn de voorwaarden?
 1. je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget ontvangen;
 2. je bent ouder dan 18 jaar;
 3. je ontvangt geen AOW;
 4. je bent volksverzekerd;
 5. Er mag geen sprake zijn van andere publieke onderwijsfinanciering, zoals een studiefinanciering of lerarenbeurs;
 6. Jouw gekozen opleiding start ná 4 weken vanaf het aanvraagmoment bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn;
 7. Je voert jouw scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder.
Lees meer Sluiten
Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?
Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.
 • 1 maart 2022 t/m 1 mei 2022
 • 2 mei 2022 t/m 30 juni 2022
 • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022
 • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022
 • 1 november 2022 t/m 31 december 2022
Lees meer Sluiten
Hoe kan ik het het STAP-budget aanvragen?
Stap 1: Kies een Nursing congres (bekijk hieronder welke congressen je kunt volgend met STAP) en schrijf je in via het speciale STAP-budget inschrijfformulier. Stap 2: Je ontvangt voor de inschrijfdatum van het STAP-tijdvak van ons een STAP-aanmeldingsbewijs via de e-mail. Stap 3: Vanaf de start van het tijdvak dien je jouw aanmeldbewijs in bij het UWV en vraagt daarmee het STAP-budget aan. Let op: per tijdvak is er beperkt budget, dus wees er snel bij! Stap 4: Je ontvangt van het UWV bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Stap 5: Nursing ontvangt vanuit het UWV automatisch bericht wanneer je aanvraag is goedgekeurd. Je inschrijving voor de scholing is pas definitief wanneer jouw aanvraag door het UWV is goedgekeurd.
Lees meer Sluiten
Wanneer ontvang ik mijn STAP–aanmeldbewijs?
Je ontvang uiterlijk een paar dagen voorafgaand aan de start van het nieuwe tijdvlak je aanmeldbewijs per-email. Vanaf de start van het tijdvak dien je jouw aanmeldbewijs in bij het UWV en vraagt daarmee het STAP-budget aan.
Lees meer Sluiten
Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?
Je ontvangt van het UWV bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd. Het UWV kan in het uiterste geval tot 4 weken nodig hebben om het STAP-budget goed te keuren. Het STAP-budget moet zijn toegekend voordat de scholing is gestart, dus houd hier rekening mee. Deze termijn geldt vanaf jouw aanvraagdatum bij UWV.
Lees meer Sluiten
Mijn aanvraag is goedgekeurd door het UWV. En nu?
Zodra de aanvraag is goedgekeurd door UWV, wordt de subsidie rechtstreeks aan Nursing betaald. Je ontvangt dit bedrag dus niet zelf op je rekening. Na goedkeuring ontvang je een definitieve bevestiging van Nursing dat je bent inschreven voor het door jou gekozen congres.
Lees meer Sluiten
Wat als het STAP-budget niet wordt toegekend?
Je inschrijving met STAP-budget is pas definitief wanneer deze door het UWV is goedgekeurd. Wanneer je aanvraag voor het STAP-budget wordt afgewezen zit je nergens aan vast. Het is dan altijd nog mogelijk om zelf een ticket voor het congres aan te schaffen.
Lees meer Sluiten
Wat als ik toch niet kan?
Je ontvangt na afloop van de scholing een bewijs van deelname. Wanneer je niet kan of minder dan 80% aanwezig bent geweest wordt er geen subsidie uitbetaald door het UWV. Neem in geval van ziekte of annulering contact op met de klantenservice via: aanmelder@bsl.nl