Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start eerste triagepilot acute zorg

Half september start een nieuw systeem van telefonische en fysieke triage voor de gehele acute zorg in Nederland. In vier regio’s wordt het zogeheten Nederlands Triage Systeem (NTS) in een pilot getest en gevalideerd.

 

Eén systeem
De triagecriteria zijn niet anders dan voorheen, maar het is uniek en vernieuwend dat alle zorgverleners één taal spreken en één systeem gebruiken bij de beoordeling van klachten en vragen.
De verwachting is dat, door triage en behandeling sterk op elkaar af te stemmen, de samenwerking tussen hulpverleners doeltreffender verloopt.

Door begrippen en criteria op dezelfde manier te formuleren ontstaat meer helderheid in communicatie en overdracht van gegevens. Onnodig behandelen kan op deze manier worden voorkomen, wachttijden zullen mede daardoor korter worden en de doorstroom van patiënten zal sneller verlopen. 

Baanbrekend

Baanbrekend is ook dat ter plekke het vervolgtraject voor de patiënt wordt geïndiceerd. Of een patiënt zich nu meldt op een huisartsenpost, op de SEH of het alarmnummer 112 draait, het resultaat van de triage en de start van een passende behandeling zullen eenduidig zijn.

Na een geslaagde proef zullen de vier organisaties die nu elk een eigen systeem hanteren, overgaan op dit NTS. Het is een initiatief van de alliantie van het Nederlands Huisartsen Genootschap, de Stichting Landelijke Ambulance en Meldkamer Protocollen, de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen en GGZ Nederland .

het Nederlands Triage Systeem

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.