Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Start verbetertrajecten medicatie en vallen

UTRECHT – Zorginstellingen moeten zich aanmelden voor deelname aan de verbetertrajecten Valpreventie en Medicatieveiligheid.

Dat is een oproep van Zorg voor Beter, het initiatief van VWS ter verbetering van de zorg in de thuis-, ouderen-, gehandicaptenzorg en langdurige ggz. In het verbetertraject Valpreventie werken verbeterteams aan preventie van valincidenten. Bij de start maken verbeterteams een analyse van het valpreventiebeleid. Op basis van deze bevindingen worden verbeteringen in gang gezet. Medicatiefouten De meeste medicatiefouten worden gemaakt tijdens voorschrijven en toedienen. Doel van het verbetertraject Medicatieveiligheid is dan ook het aantal medicatiefouten in zorginstellingen verminderen. Deelnemenden zorginstellingen kunnen hun eigen verbeterdoelstelling gaan bepalen.

 

Databank
De Verbetertrajecten, die op 6 november (vallen) en 12 december 2006 (medicatie) starten, hebben tot doel instellingen te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. De organisaties gaan goede voorbeelden van zorg verzamelen in een databank, zodat ook anderen kunnen profiteren van de bevindingen. ZonMw en NIZW zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.