Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer senioren besmet met een soa

Het aantal senioren met een seksueel overdraagbare aandoening (soa) is de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Dit blijkt uit onderzoek van het Kings College en St. Thomas’s Hospital in Londen. Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, waren er 885 gevallen van syfilis in de 45 – tot 64-jarigen in 2000, in 2010 waren er meer dan 2.500. In 2000 waren er 6.700 gevallen van chlamydia in deze leeftijdsgroep, het aantal explosief gestegen tot meer dan 19.000 in 2010.

 

Hiv
Het aantal oudere mensen met hiv is bijna verdubbeld, en 15 procent van de nieuwe diagnoses van HIV in de VS waren mensen van 50 jaar en ouder. De onderzoekers zeggen dat ze niet precies weten waar de stijging vandaan komt.

 

Mogelijke oorzaken

Oorzaken zouden de opkomst van medicijnen tegen erectiestoornissen kunnen zijn. Door de menopauze zijn vrouwen minder vochtig, waardoor de kans op infectie toeneemt.  Daarnaast leven senioren langer dan vroeger, en neemt het aantal echtscheidingen toe. Daardoor hebben ouderen meer sekspartners dan de jaren ervoor.

 

Om ouderen te wijzen op de urgentie van condoomgebruik, is er een voorlichtingsfilmpje voor senioren gemaakt, waarin safe sex wordt gepromoot.

 

Bron: ABC News

 

Zie ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.