Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Stel Haagse verpleeghuizen onder curatele’

SP-Kamerlid Renske Leijten wil dat de staatssecretaris van Volksgezondheid de Haagse verpleeghuisketen HWW Zorg onder curatele stelt.
'Stel Haagse verpleeghuizen onder curatele'

Volgens Leijten slaagt het concern er onvoldoende in zelf haar problemen op te lossen. Ze vindt dat de staatssecretaris een puinruimer moet benoemen die orde op zaken stelt in plaats van ‘verbeterplan op verbeterplan stapelen.’ Dit bevestigt Leijten naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Kwaliteit van zorg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelde het Haagse verpleeghuis Houtwijk, onderdeel van HWW Zorg, in november 2010 opnieuw onder verscherpt toezicht. Eerder gebeurde dit al toen bekend werd dat ruim dertig personeelsleden van het verpleeghuis een officiele waarschuwing hadden gekregen voor het ‘onjuist bejegenen’ van bewoners. Vijf andere medewerkers zouden om die reden ontslagen zijn. In november werd vastgesteld dat er óók problemen zijn op het gebied van medicatieveiligheid en valpreventie. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zei al in het voorjaar van 2010 toe een aantal huizen van HWW nauwlettend volgen. De instelling beloofde beterschap. Toch moest de inspectie in november vorig jaar opnieuw ingrijpen.

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn  het zat
Volgens de SP is het tijd te stoppen met pappen en nathouden. Leijten: ‘Op den duur houdt het op.’ Ze noemt het vooral kwalijk dat een topman, kort geleden aangetrokken op orde op zaken te stellen, nu alweer vertrekt. ‘Verpleegkundigen en verzorgenden zien steeds maar nieuwe managers komen, die de patiënten niet eens kennen, en niet snappen wat het personeel dagelijks doet. Daarbij komen er steeds meer flexwerkers die ook van niets weten.’

De Telegraaf / Nursing
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Het is maar de vraag of Renske gelijk heeft. Ze roept wel ach en wee maar levert geen constructieve oplossingen. Onder curatele stellen is een tijdelijke situatie en dan komt er dus een interim-puinruimer met zijn/haar eigen verbeterplan. Medewerkers maar ook bewoners en familieleden worden hier echt niet beter van. Gun een organisatie nu eerst eens even de tijd! Er zijn in een aantal huizen wel verbeteringen zichtbaar en Houtwijk komt er ook daar geloven wij in. Renske kiest ervoor om alleen negatieve zaken te benoemen. Denkt ze dat het met deze reclame makkelijker is om vast personeel aan te trekken waardoor er minder flexwerkers nodig zijn?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.