Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stoelgang – vragenlijst bij stoelgangproblemen

Een uitgebreide vragenlijst om stoelgangproblemen in kaart te brengen.

Het artikel ‘9 vragen over fecesincontinentie’ (Nursing, november 2008) bevat de Wexner scorelijst en de Rockwood Faecal incontinence severity index. De volledige vragenlijst die stomaverpleegkundigen in UZ Gasthuisberg in Leuven (B) hanteren om stoelgangproblemen in kaart te brengen, vind je hieronder in het complete Nursing-artikel.

1 REACTIE

  1. ben op 22/11/10 geopereerd aan een dubelle liesbreuk van tone ben ik al niet op wc kunnen gaan ,laatste keer was zeker 2dagen voor mijn operatie,hoesten kan ik niet laat staan persen!heb dokter gebeld zegt dat ik sinaasapells meot persen ,heb ik gedaan maar nog altijd niet,en als ik moet gaan hoe moet ik persen met zo n pijn aan mijn buik????

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.