Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Te moe om te werken?

Ben je moe? Iedereen heeft wel eens zo'n moment waarop je concentratie ver te zoeken is. Dat je wegdroomt van dingen die niets met je werk te maken hebben. Zelfs als je je baan ontzettend leuk vindt. Hoe blijf je productief? Zeven tips.

  • Zet elke dag iets leuks in je agenda

Uit welke onderdelen van je werk haal je veel voldoening? Zorg dat je dit elke werkdag even kunt doen. Zo heb je altijd dag iets om naar uit te kijken, ook als de verveling of moeheid toeslaat.

 

  • Doe iets waar je goed in bent

Probeer ook dagelijks klusjes in te plannen waar je ontzettend goed in bent. Goed voor je zelfvertrouwen. En grote kans dat je van anderen veel positieve energie terugkrijgt.

 

  • Trek op met energieke, positief ingestelde collega’s

Misschien vind je het verleidelijk om nu met die collega te pauzeren die zelf ook niet vooruit te branden is. Hiervan wordt je stemming niet beter. Vermijd deze collega en spreek juist af met iemand die fluitend aan het werk is.

 

  • Eet gezond

Je lichaam heeft veel energie nodig om een vette, zware maaltijd te verteren. Zorg dus dat je gezond eet zoals groente (rauwkost), fruit, granen. In elk geval geen snoep, taart of gefrituurde snacks. 

 

  • Houd je leidinggevende op de hoogte

Word je lamlendig door situaties op het werk? Infomeer je leidinggevende hierover. Verwacht niet dat hij of zij precies weet wat er gaande is op de werkvloer, of wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Geef je leidinggevende de kans om je feedback te geven. 

 

  • Doe een powernap

Wist je dat je alerter, productiever en creatiever wordt van een powernap? Er zijn zelfs programma’s voor je smartphone die de juiste hersengolven stimuleren tijdens je dutje.

 

  • Doe dat ene waar je zo tegenop kijkt?

Je kunt ontzettend moe worden van uitstelgedrag. Moet je iets doen waar je enorm tegenop kijkt? Draai er niet langer omheen en voer de taak uit, liefst nu! Gaat het om iets omvangrijks? Hak de taak dan op in meerdere taken en voer de eerste taak uit.

 

Bron: About.com

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.