Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Telegraaflezer mag verpleegkundige afbekken

'Verpleegkundigen een grote mond geven is niet erg.' Dat is de mening van een op de vijf sitebezoekers van Telegraaf.nl die gisteren reageerden op een stelling over gedrag van patiënten tegenover verpleegkundigen.
Telegraaflezer mag verpleegkundige afbekken

De respondenten van de rubriek ‘Wat u zegt’ (‘WUZ’) op de site zijn van mening dat verpleegkundigen duwen en slaan niet mag. Maar een op de vijf WUZ-deelnemers vindt dat het helemaal niet erg is om verpleegkundigen af te bekken.

Verbale agressie
Volgens de internetredactie was een deel van de antwoorden ‘sociaal wenselijk’ en kwam na uitsplitsing van de vragen aan het licht dat de respondenten wel tegen agressie zijn, maar verbale agressie niet zo erg vinden. Een op de vijf patiënten heeft niets tegen een grote mond en 16% vindt dat de verpleegkundige bevelen van de patiënt moet opvolgen. Een op de vier deelnemers meent dat verpleegkundigen wel érg gauw aangebrand zijn.

Seksuele agressie
De overgrote meederheid van de deelnemers keurt seksuele agressie af, maar 11% (een op de negen patiënten) is de mening toegedaan dat een patient best een ‘geintje’ met de verpleegkundige mag uithalen in de vorm van seksueel getinte grapjes of aanrakingen. De verpleegkundige moet dat niet zo serieus opnemen, is de mening.

Scriptie
Aanleiding van de stelling vormt een scriptie van verpleegkundige Anita Oostvogels naar de ervaringen met agressie onder leerling-verpleegkundigen.

Meer over agressie op nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.