Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tentoonstelling over Generation R en ERGO

In de tentoonstelling 'van Piep tot Stok: jong geleerd, oud gezond', maakt de bezoeker kennis met de twee grote bevolkingsstudies ERGO en Generation R, waaraan 10.000 kinderen en 13.000 45-plussers deelnemen in de regio Rotterdam.
van piep tot stok tentoonstelling

Met deze studies kijken onderzoekers van het Erasmus MC naar de invloed van erfelijkheid, omgeving en leefstijl op ziekte en gezondheid.

Voorbeelden van vragen die aan de orde komen zijn: heeft luchtverontreiniging invloed op een ongeboren kind? Wat kunnen we leren van scans van de hersenen van kinderen? Kunnen we dementie al opsporen, voordat de patiënt er last van krijgt? Hebben sommige mensen meer kans om te gaan roken, en kunnen sommige rokers makkelijker stoppen dan andere?

Generation R startte in december 2001, inmiddels wordt de ontwikkeling van 10.000 kinderen gevolgd van voor hun geboorte, tot hun twintigste verjaardag. ERGO is een grootschalige studie naar factoren die een rol spelen bij gezond ouder worden. Dit onderzoek loopt al 20 jaar.

 

De tentoonstelling van Piep tot Stok: jong geleerd, oud gezond in het Natuur Historisch Museum Rotterdam duurt van 30 september 2011 t/m 25 maart 2012. Meer informatie op de website van het museum http://www.nmr.nl/.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.