Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg probeert ontslagen te voorkomen

Thuiszorginstellingen proberen ontslagen te voorkomen door klanten via hun persoonsgebonden budget te laten kiezen om hun 'oude' huishoudelijke hulp te houden. 

Zo wist Internos in Ridderkerk een eerder aangekondigde reorganisatie af te wenden. Terwijl de gemeente Ridderkerk in de aanbesteding met de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) voor een andere thuiszorgorganisatie heeft gekozen.

Eigen hulp behouden
Algemeen bestuurster José Boxelaar van Internos maakte dinsdag bekend dat de instelling niet zeventig van de zeshonderd medewerkers hoeft te ontslaan, zoals nog in september werd aangekondigd. ‘Bijna alle driehonderd klanten in Ridderkerk hebben besloten met hun persoonsgebonden budget onze zorg in te kopen. De mensen willen vooral hun eigen, vaste hulp blijven houden.’

Collectief ontslag
Carocare uit de Twenterand en omgeving hoopt ondanks het verliezen van aanbestedingen in de regio 80 procent van de klanten te houden via het persoonsgebonden budget. Toch heeft directeur Carolien Stoppkoppe van de thuiszorgorganisatie voor alle 59 huishoudelijk medewerkers collectief ontslag moeten aanvragen bij het Centrum voor Werk en Inkomen.

’Geen volledig salaris’
‘Iedereen wil zijn of haar vaste hulp houden en daardoor verliezen alle medewerkers zoveel klanten dat we ze niet meer hun volledige salaris kunnen betalen’, aldus Stoppkoppe. Carocare probeert de ontslagen medewerkers straks met een kleiner contract terug in dienst te nemen. ‘

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.