Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg regio Den Bosch beleeft crisis

Bij zorginstelling Vivent in Den Bosch en omgeving staan banen op de tocht. Het financiële tekort is in de afgelopen twee jaar explosief gestegen van 860 duizend euro in 2005 tot 4,5 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het personeel maakt zich zorgen om de mogelijke ontslagen en is de onzekerheid door het zwalkende beleid van de Raad van Bestuur beu.

Acties 
De medewerkers eisen een volledig nieuwe leiding en als die er niet snel komt, volgen acties. Dat werd donderdag duidelijk op een drukbezochte personeelsbijeenkomst in Den Bosch.
De centrale ondernemingraad (COR) heeft het vertrouwen in de Raad van Bestuur eerder dit jaar in alle stilte opgezegd in de hoop op beterschap. De argumenten voor de vertrouwensbreuk werden donderdag voor het eerst aan het personeel gepresenteerd, samen met de cijfers.

Mislukte fusie
De verliezen lopen uit de hand, een recente fusie is mislukt, het bestuur is onbetrouwbaar, mist marktinzicht en visie, werd de medewerkers voorgehouden. Ook de vakbonden hebben het vertrouwen in de leiding inmiddels opgezegd.

Vertrek geëist 
De Raad van Toezicht spreekt vandaag met de vakbonden, cliëntenraad en ondernemingsraad. De vakbonden eisen het vertrek van de Raad van Bestuur. Leden stemden donderdag al in met publieksvriendelijke acties als dat niet gebeurt. Ook zal de Raad van Toezicht aansprakelijk worden gesteld.

Vivent levert thuiszorg in de gemeenten Boxtel, Haaren, Den Bosch, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen en heeft bovendien vijf verzorg- en verpleeghuizen. Er werken in totaal 2800 mensen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.