Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud

Bij de politie in Nijmegen is aangifte gedaan van bedreiging van twee ziekenhuismedewerkers, twee weken geleden. Dat meldde het UMC St. Radboud gisteren.
Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud

De politie bevestigt de aangifte in De Telegraaf. Zowel het ziekenhuis als het Openbaar Ministerie (OM) wil uit veiligheidsoverwegingen niet zeggen van wie de aangifte afkomstig is.

Verbale bedreiging verpleegkundige
De aangifte is gedaan vanwege een verbale bedreiging die de mannen onlangs uitten tegen een arts en een verpleegkundige. Volgens het ziekenhuis gaat het om een bedreiging met de dood. De bedreigers (twee jongens van 18 en 19) zitten vast op verdenking van doodslag op de voetganger. Het UMC St. Radboud wil uit het oogpunt van de veiligheid van zijn medewerkers verder niet op de zaak ingaan.

Angst

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) zei vrijdag het heel erg te vinden, als er geen aangifte zou worden gedaan uit angst voor de bedreigers. Ze noemde het onacceptabel dat de daders hun straf dan zouden ontlopen. Dat het uiteindelijk lastig is om de namen van de aangevers onbekend te houden, erkent de minister. Desondanks moeten hulpverleners en anderen die slachtoffer worden van bedreiging of erger, zo veel mogelijk worden gestimuleerd daarvan aangifte te doen, aldus Ter Horst.

De Telegraaf
Door: redactie Nursing

Nieuws
‘Ziekenhuis kan geen aangifte doen van agressie’
NVZ: ‘Ziekenhuizen moeten altijd aangifte doen’
Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd
‘Lievensberg ziekenhuis moet aangifte doen’
Familie dwingt ziekenhuispersoneel tot reanimatie
Bijter ambulanceverpleegkundige gaat vrijuit

Artikel
Hoe we soms zelf agressie uitlokken

Dossier
Agressie en andere beroepsrisico’s

1 REACTIE

  1. bij agressie moet altijd aangifte gedaan worden.het is mogelijk om het te doen zonder dat de naam van het slachtoffer vermeld wordt.
    het is te gek voor woorden, dat
    daders van agressief gedrag vrijuit gaan, omdat slachtoffers bang zijn voor gevolgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.