Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tommie in de zorg brengt boek uit

Blogger en verpleegkundige in de thuiszorg Tommie Niessen brengt een boek uit. ‘Al na mijn eerste blogs werd ik benaderd door een uitgeverij.’ Nursing belde met hem.
Tommie werkt met veel plezier als verpleegkundige in de zorg, en draagt dat graag uit. Foto: Milan Vermeulen

Gefeliciteerd, een boek!

‘Dankjewel! Al na mijn eerste blogs die ik vorig jaar online zette, werd ik benaderd door een uitgeverij. Dat voelde zo raar. Een boek schrijven, dat kan ik toch helemaal niet? Maar we zijn met elkaar in gesprek gegaan en uiteindelijk heb ik een contract ondertekend. Mijn boek verschijnt in september. Ik kan het dus wel.’

Hoe heet het?

‘Tommie in de zorg. Het wordt een bundeling van mijn blogs, maar ik zal ook nieuwe verhalen schrijven, die alleen voor het boek bestemd zijn. Zo kun je toch nieuwe dingen lezen, ook al ken je al mijn blogs al. We zijn nu aan het selecteren welke blogs in het boek komen.’

Wat wil je met het boek bereiken?

‘Dat mensen een realistischer beeld van de zorg krijgen. Laatst met Pasen merkte ik dat mijn eigen familie niet helemaal begrijpt wat ik doe. “Je verzorgt gewoon een beetje die mensen, toch?” zei een oom. Alsof ik alleen maar cliënten waste en eten gaf. Toen ik hem uitlegde dat ik ook buikspoelingen doe, spuiten zet en medicatie geef, zette hij grote ogen op. Dat had hij niet verwacht.’

Hoop je nieuwe verpleegkundigen naar de zorg te trekken?

‘Het is niet mijn doel om mensen over te halen om voor de zorg te kiezen. Maar als mensen door het lezen van mijn boek een duidelijker beeld van de zorg hebben, waardoor ze ervoor kiezen, dan zou dat natuurlijk super zijn.’

Longarts Sander de Hosson heeft ook net een bundeling van zijn blogs uitgebracht…

‘Hij is wel mijn grote voorbeeld, en ik heb mijn allereerste blog naar hem gestuurd om te vragen wat hij ervan vond. Inmiddels hebben we regelmatig contact. Hij geeft me tips voor het schrijven, en ik kan hem om advies vragen. Het is geweldig om hem als een soort mentor te hebben. En het zou natuurlijk super zijn als mijn boek net zo succesvol wordt als dat van hem.’

Het boek van Tommie verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos. Alvast reserveren? Dat kan hier >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.