Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Top 10: Best gelezen weblogs van 2012

Dit jaar won, naast de trouwe Jos en Sandra, vooral student Quinten Manuel aan populariteit op Nursing.nl. Verder werd het bloggersteam begin 2012 versterkt door waardevolle bijdragen van verpleegkundige en socioloog Hugo van der Wedden. Welke van hun stukken werd dit jaar het meest gelezen door bezoekers van Nursing.nl?
Top 10: Best gelezen weblogs van 2012

1. De verkeerde dood > Sandra Kleefstra
Zo. En nu volgt er een verhaal dat ik altijd angstvallig stil heb gehouden. Een flater zo naar dat een ieder die dit leest zijn handen voor zijn mond zal slaan. Ik ga het doen. Vandaag treed ik ermee naar buiten. >Lees verder.

2. Verzorgende IG vs verpleegkundige > Quinten Manuel
Nu ik tien weken stage heb gelopen in een verzorgingshuis heb ik een duidelijk beeld van het werken in deze sector. Maar ik vraag me af wat het verschil is tussen een verzorgende IG en een verpleegkundige niveau 4. >Lees verder.

3. De mbo-v degradeert > Quinten Manuel 
Ik schrok toen ik laatst de titel van de Nursing nieuwsbrief voorbij zag komen: ‘Mbo-verpleegkundige gaat zorgkundige heten.’ Zorgkundige?! Dit moet een grap zijn! >Lees verder.

4. Zorgkundige nog helemaal niet zeker > Jos Kaldenhoven
Wat een ophef over de verpleegkundige beroepsprofielen de afgelopen week. Ik begrijp het wel, maar de soep wordt echt niet zo heet gegeten. Het is slechts een voorstel, waar wij op kunnen schieten. >Lees verder.

5. Niet zomaar pillen delen > Sandra Kleefstra
Pillen delen. Dat doen we al eeuwen en eeuwen. Ikzelf doe het slechts enkele jaren. Wel doen we het elke paar jaar op een andere manier. >Lees verder.

6. Flauwvallen op je werk > Sandra Kleefstra
Verplegen is zo ontzettend fantastisch, daar sla je steil van achterover. Soms. Achterover slaan. Meestal gebeurt je dat in figuurlijke zin. Omdat je rent, spuit, controleert, handelt en een medemens het daardoor redt, dwarsdoor een levensbedreigende situatie. Of omdat je het zelf overleeft, terwijl het toch echt onmetelijk en afschuwelijk niet te doen druk was. >Lees verder.

7. Waar is de medicijnleer? > Quinten Manuel
Een (ziekenhuis)verpleegkundige begint bijna altijd met het uitdelen van de medicijnen. In mijn blog “een normale stagedag”, waarin ik vertelde dat ik dit als derdejaars niet mocht doen, vonden een aantal lezers het apart dat een derdejaars leerling geen medicijnen mocht delen. >Lees verder.

8. Hbo’ers grijpen de macht > Hugo van der Wedden
Eindelijk is het hbo-verpleegkundigen gelukt de macht te grijpen binnen het vakgebied. Een knappe prestatie. Mbo’ers reageren gepikeerd, maar zielig doen verandert niks. >Lees verder.

9. Ik ben een andere verpleegkundige geworden > Quinten Manuel
Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en dat betekent ook dat ik moet kiezen waarin ik mij wil differentiëren als verpleegkundige. Ik kies ook deels voor wie ik wil zijn als verpleegkundige. Je kunt kiezen uit : ‘Klinische zorg’, ‘Kraam-, kind- en jeugdzorg’, ‘Psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg’ en ‘Chronisch zieken’. Wat ik koos? Lees verder.

10. Stagiaires zakken door het ijs > Quinten Manuel
Bij elkaar opgeteld heb ik een jaar stage gelopen in het ziekenhuis. Ik heb ontzettend veel geleerd in dat jaar, en ook erg veel gezien op de afdelingen. Wat mij in beide stages is opgevallen is dat er buitengewoon veel stagiaires zijn die de stageperiode niet halen of afmaken, soms wel meer dan de helft. >Lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.