Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Trajectbegeleiding bij dementie succes in Noord-Limburg

Trajectbegeleiding blijkt een waardevolle aanvulling in de dementiezorg, zo blijkt uit onderzoek van het NIVEL. Een deskundige en onafhankelijke trajectbegeleider als vast aanspreekpunt, is daarom voor zowel mantelzorgers als professionals een welkome aanvulling in de dementiezorg.
dementie

Trajectbegeleiders kunnen al bij een eerste vermoeden van dementie worden ingeschakeld. Zes maanden na de start van de trajectbegeleiding zijn de meeste mantelzorgers beter op de hoogte van het zorg- en hulpaanbod in de regio. Ze waarderen het dat ze bij de persoonlijke begeleider terechtkunnen met vragen of problemen en ze gaan beter om met de gedragsveranderingen van hun naaste. Ze geven de trajectbegeleider gemiddeld een 8,6.

 

Huisarts

Ook huisartsen vinden dat de kwaliteit van de dementiezorg toeneemt door trajectbegeleiding. Zo is de afstemming met andere zorgverleners verbeterd en zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de verwijzing en coördinatie van de zorg. De samenwerking verloopt goed en de communicatie rond een patiënt is beter gecoördineerd. Toch is het nog niet zo dat huisartsen daardoor altijd minder tijd kwijt zijn.

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: NIVEL
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.