Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tuchtcollege waarschuwt nalatige centralist

Het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven heeft een centralist gewaarschuwd omdat hij geen ambulance stuurde naar een zwangere vrouw met pijnklachten. Het ongeboren kindje is uiteindelijk overleden.
Tuchtcollege waarschuwt nalatige centralist

De zwangere vrouw belde ’s avonds laat met het alarmnummer, omdat ze pijn had en bijna niet meer kon lopen. Ook zei ze het benauwd te hebben. De centralist vond het niet nodig om een ambulance te sturen en verwees haar naar de huisartsenpost.

Niet doorgevraagd
De vrouw belde de huisartsenpost en kreeg daar een antwoordapparaat. Later belde zij opnieuw het alarmnummer, omdat zij nu ook bloed verloor. De centralist heeft volgens het Tuchtcollege te weinig doorgevraagd en de ernst van de situatie daardoor onderschat. Hij stuurde ook na het tweede telefoontje geen ambulance.

Levensbedreigend
De huisarts heeft later die nacht een ambulance laten komen voor een levensbedreigende situatie. De baby was inmiddels al overleden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.