Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee op drie Nederlanders wil verpleeghuis niet in

Twee op de drie Nederlanders moeten er niet aan denken later in een verpleeghuis terecht te komen. Met name 50-plussers en mensen met een hoog inkomen blijven liever thuis wonen.
090406-huisbezoek

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond voor het VARA Radio 1-programma ‘DeGids.fm’. In een serie uitzendingen tussen Kerst en Oud & Nieuw stond het Radio 1-programma ‘DeGids.fm’ in het teken van ouderenzorg in verpleeghuizen. Want wat klopt er van het slechte beeld dat veel mensen over het verpleeghuis hebben? En hoe denkt Nederland hierover?

 

Bijbetalen voor zorg

Maurice de Hond peilde de mening van Nederland op verzoek van ‘DeGids.fm’. Kwaliteit moet boven alles staan, ook als dat wat meer kost, vindt ruim driekwart van de ondervraagden. Al wil lang niet iedereen zélf meebetalen aan een verblijf in een verpleeghuis. Van de ondervraagden vindt 49% het prima om bij te betalen. Jongeren (69%) en hoge inkomens (76%) hebben er het minst moeite mee de portemonnee te trekken.

 

Klik hier om alle resultaten terug te lezen

 

Bron: Degids.fm

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.