Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties20

Ultimatum voor ThuiszorgService Nederland BV

ABVAKABO FNV heeft ThuiszorgService Nederland BV (TSN) een ultimatum gegeven. Volgens de vakbond worden werknemers van TSN de dupe van de chaos binnen de organisatie en komt daar geen verbetering in.

Na veelvuldig overleg heeft ABVAKABO FNV de thuiszorgorganisatie daarom nog twee weken gegeven om schoon schip te maken. Reageert TSN niet afdoende, dan start ABVAKABO FNV individuele procedures voor individuele leden om alle openstaande vorderingen te innen.

Overnameprocedures en reorganisaties

TSN en de vele dochterondernemingen zijn verwikkeld in verschillende overnameprocedures en reorganisaties. ABVAKABO FNV heeft daarom de laatste maanden veelvuldig contact gehad met de directie van TSN over een landelijk sociaal plan, maar dat is niet gelukt. In de eerste plaats omdat de directie onvoldoende tegemoet wenste te komen aan de eisen van de vakbond. Ten tweede werd de klachtenstroom van TSN-medewerkers steeds groter, terwijl het vertrouwen in de directie zienderogen daalde. Reden hiervoor was dat de directie niet in staat bleek de groeiende stroom problemen en klachten aan te pakken. Zo ondervinden medewerkers van TSN onder andere problemen met de uitbetaling van het salaris, reiskosten, or-uren en periodieke loonsverhogingen. Verder is het spaarloon wel ingehouden maar nooit op een tegenrekening gestort, klopt het gestorte salaris niet altijd met het bedrag op het loonstrookje en is het overzicht op het vakantiesaldo volledig zoek.

Groeiend aantal klachten 

Na veelvuldig contact tussen ABVAKABO FNV en TSN vindt de vakbond het nu genoeg. Zorgbestuurder Jan Kramer: ‘We hebben alle klachten van medewerkers geïnventariseerd en die aan de directie voorgelegd. Het antwoord van TSN was volstrekt onvoldoende, bovendien groeit de klachtenlijst nog steeds. Daarmee is voor ons de maat vol. We hebben de directie van TSN vandaag per brief een ultimatum gegeven: over twee weken moeten de problemen zijn opgelost.’

Als TSN niet afdoende reageert op het ultimatum en de problemen over twee weken niet zijn verholpen, dan onderneemt ABVAKABO FNV juridische stappen.

ABVAKABO FNV

Door: redactie Nursing

Meer nieuws over thuiszorg

20 REACTIES

 1. ben vanaf juni 2011 in dienst toen ging het goed.november autongeluk gehad en ging de ziektewet in
  in januari kreeg ik me salaris zonder ort naar lang discuseren heb ik als terugwerkende kracht en in juni vergaten ze weer 5 keer salarisadministratie gebeld en werdt niet terugebeld en toen ik zei schakel me rechtsbijstand in belde ze de volgende dag terug en werd de volgende maand gestort nu hopen dat goed gaat
  en heb altijd extra gewerkt en nu zit al 9 maanden thuis maar intresse tonen ze niet naar je

 2. Lees alle reacties
 3. Het kan nog erger bij TSN. Ik ben sinds 28-3-11 uit dienst. En het heeft een haartje gescheeld of ik kon ze €1.074,51 terug betalen. Door fout op fout met de eindafrekening.In harderwijk had ik en 0 uren contract, maar had getekend voor 15 uur. Maar kon bijna geen 15 uur p.w.maken doordat ik bijna geen openstaande planningen kreeg. Je gaat in contact met Almelo en er word je van alles beloofd, maar plotseling word alles ontkent en hou ik nu nog ongeveer €100 over van mijn vakantiegeld en eindjaarsuitkering en dit allemaal omdat ze zelf fouten maken en wij als medewerkers daarvoor moeten bloeden.Ik heb de nieuwe herberekening nog niet binnen.wordt pas rond 15 juni gestuurd en dan ook pas uitbetaalt.Ze zijn heel goed in creatieve boekhouding.Wij als medewerkers moeten niet op de vingers worden getikt, maar de zorgcoördinatoren, die tegen je zeggen dat alles goed is geregeld, maar dit blijkt dan niet zo te zijn, met alle gevolgen van dien

 4. het is weer eens raak hoor bij TSN wat een mensonvriendelijke organisatie zeg!!! eerst word ik vorige periode (4) zo gekort dat ik 140 euro uitbetaalt krijg voor 78.5 uur en nu zou ik deze periode (5) nog 173 euro moeten bij leggen omdat ze misschien een verkeerde voorschot hebben berekent feb en maar 2010!!!!!! dit is rond uit belachelijk en respectloos om zo met je mensen om te gaan!!

 5. ik werk bij tsn na overnamen
  alleen maar ellende ,cao daar kijken ze niet in
  reiskosten ho maar ,ik wil tegen iedeen zeggen vecht voor je recht .ga naar de wets winkel .en de sp .ik vecht voor mijn recht al sins wij tsn heten
  als tsn geen werk heeft blijft tsn in gebreken .niets inhalen .vrouwen vecht voor je geld en laat je niet afblufen
  ik vecht verder ,en hoop dat wij straks normaal kunnen werken .zo als wij gewoon willen .werken en geen fouten van tsn

 6. anoniem, na 20 jaar ben ik boventallig verklaart door TSN waar ik ziek van was hoe is het mogelijk dat je gewoon aan de kant wordt gezet met een oprot premie, er wordt gewoon niks voor je gedaan en volgens mij heb ik nog recht op 196 uren vakantie geld maar volgens TSN niet en dan nog maar niet te spreken over de helpende die gewoon geen geld hebben gekregen over hun gewerkte uren of niet klopte of ze kregen een stukje uitbetaald en dan nog klopte het niet, hoe ga je met mensen om terwijl je zorg moet leveren, hoe goed ben je dan als bedrijf voor je mensen en wat voor beeld geef je alle gemeente bedrijven en hoe kan je goede zorg leveren als je je goedkoop aanbied bij de gemeente en daar je personeel van moet betalen die niet eens goed betaald krijgen omdat zogenaamd de volgende maand beter gaat want TSN heeft het allemaal op de rit,Hahahahahaha dit is een lachwekkend bedrijf, als TSN weer van de baan is dan heet het weer anders, wanneer komt er nu een echte thuiszorg die goed voor zijn personeel en clienten is?

 7. Ik werk al jaren bij Valent RDB als Alphahulp.
  Per 1 januari is dit overgegaan naar TSN. En sindsdien heeft mijn salarisuitbetaling nog nooit geklopt. Tientallen keren gebeld, uren aan de telefoon en dan heb je iemand aan de lijn die er ook niets van weet. Zelf zie je ook door de bomen het bos niet meer hoeveel salaris je nog moet uitbetaald krijgen. Nu is het december. In ons gezin heb ik 3 verjaardagen in 2 weken, sinterklaas, kerst, ook nog 4 verjaardagen van familieleden en dan krijg je weer 200 euro tekort salaris. Ik baal van TSN. Ik wil graag over naar een andere zorginstelling in ons dorp maar de mevrouw waar ik werk ziet dat niet zo zitten. We kunnen goed met elkaar opschieten dus ik wil daar niet graag weg. Maar ik wil gewoon mijn salaris waar ik voor werk en dus recht op heb.

 8. Ik werk van af 1 juni 2010 bij TSN.

  De eerst 4 maanden ging het goed met uitbetalen. Tot dat op 7 oktober het mis is gegaan en dat ik mijn salaris niet heb ontvangen.

  Wel ontvang ik via mijn mail mijn loonstrook welke ik opende, ja hoor een bedrag van 10,75 euro, waarvoor ik 76,5 uur heb gewerkt.
  De berekening van maal 9,76 euro zijnde uurloon is toch 746,64 euro!

  Vrijdag 8 oktober belde ik met mijn werkgever in Beverwijk, zij zouden zorgen dat ik mijn hard verdiende geld zou krijgen.

  Ik heb een e-mail ontvangen dat alles in orde is en ik krijg mijn geld.
  Nu een paar weken verder en tot op heden heb ik niets nog niets ontvangen.

  Toen actie maar naar Corry van Os, vakbondsconsulent TSN genomen en ook zij beloofde dat ik mijn geld zou krijgen.

  Eindelijk op 21 oktober heb eindelijk mijn geld ontvangen zijnde 450!!!! euro dus 296,54 Euro te weinig.

  Weer een e-mail naar Corry van Os gestuurd maar dat heeft niets geholpen.
  .
  Vanaf vorig jaar december zit helaas buiten mijn schuld in de WW.

  Ik ben een goede offset drukker en wil werken ben 55 jaar jong en in de drukwereld is er ook heel weinig werk,
  Er is nu al een maand achterstand met mijn kosten.
  Voor de volgende periode 10 moet ik nog mijn uren brief opsturen, 44 uren.

  Wat moet ik nou dien ik deze uren ook op geven aan UWV maar dan trekken zij deze uren af van mij uitkering als TSN niet betaald kom ik steeds in diepere problemen.
  Dan barst de bom los in Almelo en als er niemand aan wenst te doen, dan doe ik het.
  Ik doe mijn best om te goed werken maar dan moeten zij mij ook gewoon uitbetalen.
  Op internet vernam ik dat dit een langlopend probleem is.

  Instanties gaan een onderzoek doen, dit kan toch niet dat het zolang moet duren.

  Jantje stopt per 1 januari en straks is het geld weggesluisd van honderden werknemers
  die hun geld nog niet krijgen, DIT KAN TOCH NIET.
  Dit probleem is jaren al aan de gang, en nog steeds komt er nieuw personeel die niet worden uitbetaald.
  En niemand doe er wat aan ze gaan verder met onderzoek..onderzoek…onderzoek op het laatst staan er
  23.000 werknemers op straat. Lees goed 23000!!!!!!!! En de zieke mensen komen in problemen

  DENK NA MENSEN….er moet ACTIE WORDEN GENOMEN!!!!!

  Velen zitten in geldnood maar ik heb grenzen er moet nu ACTIE worden genomen!!
  .
  Wij werken met zieke mensen waarvan sommige bijna opgegeven.

  Dus het verzoek aan U Omgaande actie is zeer gewenst om deze problemen opgelost te krijgen
  voordat Jantje volgende jaar mee stopt want dan wordt het moeilijk.

  Groetjes,

  John Hutubessy

  Tel: 06 10681689

 9. TSN is een waardeloos bedrijf. Ook ik ben al maanden bezig om mijn ORT, vakantiegeld e.d. te krijgen. Als je belt hang je uren in de wacht. Op een aangetekende brief wordt doodleuk niet gereageerd. Het ligt nu bij de bond. Werken in de zorg is geweldig maar moeten leuren om je zuurverdiende centen is walgelijk.

 10. Ook ik ben al 6 maanden aan het bellen schrijven enz enz,slaris klopt niet,overuren kloppen niet,compensatie uren kloppen niet enz enz.
  Vandaag weer gebelt met p&o die kunnen niks doen moet je bij salarisadministratie zijn,die zijn niet te bereiken en bellen je terug,nou nooit niet dus.
  Ga vandaag alle tv programma’s radar,enz enz schrijven.
  Ga ook een aangetekende brief maken en ze hier in mededelen dat binnen 4 weken alles gecorrigeerd dient te worden en anders stuur ik de rechtsbijstand verzekering er op af.
  Hoe meer we er publiekelijk melding maken(tv,krant enz )hoe sterker we staan.
  Gemeente Langdeijk en Heerhugowaard krijgen zoveel klachten die advieseren al andere organisties.

 11. ik ben al een jaar bezig met mijn reiskosten . ze weten dat ik gelijk heb maar uitbetalen ho maar .ze hebben al zeker 6 keer gezegd dat het uitbetaalt zou worden.eerst schaffen ze het vergoeden van je ov af en dan kan je naar je fietsvergoeding ook fluiten .het is belachelijk

 12. Hier gaat het ook gewoon zwaar kloten, 5 maanden loon nog te goed, en ze geven een voorschot op die 5 maanden van wel een bedrag van 110,-.
  Ziek melding ( 5 jaar lang nog nooit ziek geweest) zeggen ze gewoon glashard jij bent niet ziek, en als je dan antwoord wilt geven dan roept ze gewoon nog ff tussen neus en lippen door, als je niet op je werk verschijnt dan krijg je ook niet betaald, en las je dan zegt ik krijg nog 5 maanden loon hangen ze gewoon op, en als je dan terug belt hangen ze gewoon ook weer op, want ze hebben er gewoon geen antwoord op of ze kunnen geen smoesje bedenken.
  En over die mensen die hier posten dat hun loon wel optijd word betaald, dat zijn gewoon mensen van de thuiszorg zelf om te proberen om het hier een beetje rustig te houden,
  Bij deze is dat mislukt, ik hoop dat iedereen zijn klachten mailt naar admeijer@casema.nl want dan word er eindelijk wat mee gedaan.

 13. hallo mensen
  er zijn zoveel mensen die hier de dupe van zijn
  en die geen salarissen krijgen of te weinig
  er is melding van gemaakt bij het uwv en gemeente
  ik ben zelf ook werkzaam bij tsn en heb ook nog geen volledige salaris gehad en zo ken ik er nog wel een aantal
  dus mensen bel naar het uwv en ga naar je gemeente en meld dit want tsn krijgt genoeg van de gemeente om jou te kunnen te betalen de gemeente weet hier namelijk niks van

 14. 05-03-10
  Ik ben sinds januari niet meer in dienst heb tot nu mijn salaris van december 2009 en 3dagen van augustus 2009 niet uitbetaald gekregen.Ik kan niet meer inloggen.
  Bellen lukt niet ik krijg de gesprekstoon,en op de mails word niet gereageerd.Dus met F.Gosselink eens,en
  een overname mag nooit een excuus zijn om het loon aan werknemers niet op tijd uit te betalen.Een bericht hierover zou ook op zijn plaats zijn geweest.

 15. TSN is een waardeloos ongeorganiseerd bedrijf. Niet uitbetalen met als excuus dat ze het erg druk hebben. Je werkt, hebt recht op geld, maar heb lang moeten aandringen. Ik heb wat geld ontvangen, maar kan niet controleren of het klopt. Mijn motivatie ben ik vanwege het niet/gedeeltelijk uitbetalen wel kwijtgeraakt. Ik heb 2x een brief gehad met beëindiging van mijn dienstverband met 2 verschillende eindata’s. Oh ja, na deze brieven heb ik nog een zgn. bevestiging gehad van wijziging van mijn uren!! Ik heb destijds 10x een uitnodiging gehad voor de bijeenkomst. Hier beloven ze van alles,klinkt het erg positief, maar in de praktijk ben ik het niet tegengekomen. Daarnaast is de wijze van omgang met mensen die de zorg hard nodig hebben erg slecht.
  Erg jammer, had er veel zin in.

 16. Het is eenvoudig doodzonde dat er zo met goed gemotiveerde medewerkers en leidinggevenden omgegaan wordt. Al maanden wordt iedereen aan het lijntje gehouden, wordt er totaal geen kwaliteit geinvesteerd, alleen maar gesneden en leidinggevende totaal overspoeld. Dit heeft niets meer met kwaliteit te maken, alleen maar met uitbuiting! Als dit de zorg voor de toekomst is hoop ik dat er veel kleinschalige zorgbedrijven komen. Minder winst maar fijn werken!!

 17. eindelijk er woord wat gedaan .nu wij al een tijdje zijn over genomen gaat het alleen maar slechter laten wij onze ogen niet sluiten .en ik hoop dat ze zien dat wij met mensen werken en geen schoonmaak bedrijf zijn .we moeten niet vergeten wij worden ook ouder .nu zij het. straks wij .we moeten iets doen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.