Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ultralangwerkende insuline is veilig

Een nieuwe langwerkende insuline hoeft slechts drie keer per week toegediend te worden. Dat concludeerden endocrinologen in een onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van het product. Het onderzoek is gepubliceerd in The Lancet.
Ultralangwerkende insuline is veilig

De langere werking van het product kan leiden tot betere therapietrouw, aldus de onderzoekers. Ook moet het de kwaliteit van leven van de patiënten ten goede komen. Patienten met diabetes zijn elke dag lang bezig met hun aandoening, het nieuwe type insuline kan deze tijd terugbrengen.

Weinig hypo’s
In het onderzoek is het bestaande insulinetype glargine vergeleken met het nieuwe Degludec, dat nog niet verkrijgbaar is. Van de 245 deelnemende patiënten kregen er 62 eenmaal daags glargine toegediend. Eveneens 62 patiënten kregen drie keer per week Degludec. De twee andere groepen (60 en 61 patiënten) kregen allebei Degludec eenmaal daags, waarbij het verschil zat in de startdosering. De HbA1c-levels in alle vier de behandelgroepen waren na 16 weken vergelijkbaar. Hypoglykemie, een bekende bijwerking van insuline, kwam in beide groepen weinig voor.

Lees hier de samenvatting van het artikel in The Lancet.

Medisch Contact
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.