Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

UMC Radboud bouwt oncologisch centrum

Als eerste academische ziekenhuis in Nederland opent UMC St Radboud in Nijmegen in 2012 een oncologisch centrum. Hier komt alle zorg samen voor oncologiepatiënten, ongeacht de soort kanker die ze hebben. De nieuwe vleugel komt op het terrein van het huidige ziekenhuis.
UMC Radboud bouwt oncologisch centrum

Het Radboudziekenhuis is met jaarlijks 20.000 kankerpatiënten een van de grootste kankercentra in Nederland. Nu worden de patiënten hier per ziekenhuisafdeling geholpen. Door hen in een ‘centrumgebouw’ bij elkaar te brengen, denkt de Radboud beter en gestroomlijnder te kunnen werken.

Gespecialiseerd verpleegkundige als vast aanspreekpunt
Het gaat om verpleegafdelingen, maar ook poliklinieken en dagbehandelingen. In totaal zijn 34 afdelingen van het Radboudziekenhuis bij de vorming van het nieuwe centrum betrokken. Elke patiënt krijgt een oncologieverpleegkundige als vast aanspreekpunt. 

Nieuw: de ‘keteneigenaar’
Nieuw is de ‘keteneigenaar’. ‘Dat is de persoon die het medische proces rondom de patiënt bewaakt. Hij krijgt het mandaat om bijvoorbeeld iemand die met spoed voor een operatie in aanmerking komt, bovenaan de wachtlijst te plaatsen’, zegt Han van Krieken, voorzitter van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie.

Door: redactie Nursing
De Gelderlander

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.