Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCU start Digitaal Loopbaancentrum

Sinds kort kunnen medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) hun eigen loopbaan vormgeven via het Digitaal Loopbaancentrum.
UMCU start Digitaal Loopbaancentrum

Via een inlogcode op het intranet kunnen de medewerkers vragenlijsten invullen die hen in staat stellen na te denken over hun loopbaan, professionele ontwikkeling en inzetbaarheid. Het is de bedoeling dat de deelnemers meer inzicht in zichzelf krijgen, maar ook in hun kwaliteiten en doorgroeimogelijkheden. Het aanbod bestaat uit zogenaamde self-assessment opdrachten en tests die te maken hebben met je loopbaan.

Doel
De resultaten van de digitale tests op de site van het Loopbaancentrum kunnen aanleiding zijn om in gesprek te gaan over de eigen loopbaan. ‘Dat hoeft niet meteen de leidinggevende, maar kan ook een vriend of familielid zijn,’ legt José Ophuis, loopbaanadviseur uit. ‘Met hun kun je bespreken of zij de uitkomsten van de tests herkennen. Wat betekent de uitkomst voor jouw ontwikkeling? Hoe kunnen je talenten goed uit de verf komen? En welke vervolgstappen kun je bedenken en voorleggen aan je leidinggevende?’
Mocht blijken dat de medewerker behoefte heeft aan een diepgaander onderzoek, dan kan hij terecht bij het loopbaancentrum van het UMCU voor een uitgebreid loopbaantraject of een groepstraining loopbaanoriëntatie.

Idealoog
Het Digitaal Loopbaancentrum wordt mede mogelijk gemaakt door de OR en is ook onderdeel van het project Idealoog, dat de acht Nederlandse academische centra in 2009 gezamenlijk opzetten. De reden hierachter is dat de komende jaren in de gezondheidszorg een tekort aan personeel wordt verwacht. Om te zorgen dat mensen lang en vooral plezierig aan het werk blijven ontwikkelden de academische centra Idealoog. Centraal staat hierin de vraag: wat heb jij nodig om nu je werk goed te doen, en in de toekomst goed inzetbaar te blijven? Als antwoord op die vraag zijn verschillende initiatieven ontwikkeld. Zo voerde het UMC Utrecht naast het Digitaal Loopbaancentrum het persoonlijk budget in. Medewerkers kunnen dit bedrag zelf besteden aan activiteiten die de eigen duurzame inzetbaarheid bevorderen.

Door: Redactie Nursing, Margot Hamel

Lees ook de blog van doorscholingscoach Helga Kragten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.