Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Unieke kans: meepraten met politici

Binnenkort stemmen we voor de Gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraden moeten belangrijke beslissingen nemen over ons vak: het uitgelezen moment om met ze in gesprek te gaan en onze waardevolle ervaring te delen. Die kans krijg je op de Grote Zorgdebatten die deze en komende maand worden georganiseerd op verschillende plekken in het land.
Unieke kans: meepraten met politici
Foto: ANP

De Grote Zorgdebatten worden georganiseerd door verenigingen van zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten. V&VN namens de verpleegkundigen en daarnaast GGZ Nederland, Actiz, KNMP, SGF, NVZ, ZN, GGD Nederland, KNGF, VGN en LHV. Er komen drie lokale debatten met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen in Groningen, Enschede en Breda. Tot slot is in Den Haag een debat met de woordvoerders van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer.

De rol van gemeenten

Gemeenten gaan de jeugdzorg en de Wmo uitvoeren: hun verantwoordelijkheid op het terrein van de zorg wordt daardoor de komende jaren flink uitgebreid. Daarnaast zullen ze moeten bezuinigen en dus voor stevige uitdagingen komen te staan. Met de Grote Zorgdebatten willen de organisatoren iedereen de kans geven om in debat te gaan met lokale politici en het zorgveld over de toekomst van de Nederlandse zorg.

Data en plaatsen

18 februari – Martini Ziekenhuis, Groningen
26 februari – Ariensstaete, Enschede
5 maart – Amphia Ziekenhuis, Breda
12 maart – Parnassia, Den Haag

Aanmelden

Meepraten is gratis. Er zijn per locatie ongeveer 150 plaatsen beschikbaar.
Meld je aan!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.