Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UWV ontvangt ontslagaanvragen Viva! Zorggroep

Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 350 ontslagaanvragen ontvangen van thuiszorgorganisatie Viva! Zorggroep uit Haarlem en omgeving. Een woordvoerder heeft een bericht hierover op de site van Zorgvisie bevestigd.

Het bedrijf heeft ongeveer 650 van de 1300 thuiszorgmedewerkers een aanbod gedaan om voor minder geld te gaan werken. Als de werknemers niet akkoord gaan, worden ze ontslagen. Abvakabo FNV is hier woedend over en heeft vrijdag voor de tweede keer een staking gehouden. Voor de thuiszorgbranche, waarin al veel is gesaneerd, is dat uniek. Volgens de vakbond deden vrijdag 109 thuiszorgmedewerkers mee. Een nieuwe stakingsronde is afgekondigd voor 30 en 31 mei.

Akkoord
Het thuiszorgbedrijf meldde eerder dat ongeveer tweehonderd medewerkers akkoord zijn gegaan met het aanbod om minder te gaan verdienen. Voorheen verdienden ze zo’n dertien euro bruto per uur. Nu zal dit ongeveer negen euro bruto worden. Volgens de vakbond zijn ongeveer honderd mensen uit eigen beweging weggegaan bij het bedrijf.

Ontslag
Zo blijven ongeveer 350 ontslagaanvragen over. De uitkeringsinstantie schat nog ongeveer vijf weken nodig te hebben om tot een beslissing te komen of het ontslag wordt toegekend. De vakbond heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen als de aanvragen worden gehonoreerd. 

 

Bron: ANP / Zorgvisie

Auteur: Redactie TVVonline

 

   

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.