Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vaak ontslag door weinig groeimogelijkheid

Onvoldoende loopbaanperspectief en ontplooiingsmogelijkheden zijn voor verpleegkundigen de belangrijkste redenen voor het nemen van ontslag. Wel kiezen de meesten opnieuw voor een baan in de verpleging.  

Dat blijkt uit de Monitorpeiling van V&VN, het LEVV en het NIVEL. Bijna 900 verpleegkundigen en verzorgenden zijn voor de peiling ondervraagd over de aantrekkelijkheid van het beroep.

Voorkomen

Net als in voorgaande jaren geven de ondervraagden aan dat zij op zoek gaan naar ander werk als blijkt dat zij zich niet verder kunnen ontwikkelen. Meer dan de helft van de vertrekkende verpleegkundigen en verzorgenden gaf aan dat hun ontslag voorkomen had kunnen worden als de werkgever daaraan had gewerkt.

Bijscholing

De meest vermijdbare vertrekredenen zijn volgens de ondervraagden onvoldoende loopbaanperspectief of ontwikkelingsmogelijkheden. Vooral in algemenen ziekenhuizen en de thuiszorg is meer vraag naar bij- en nascholing dan vaak geboden wordt. Ook ongunstige roosters en werkdruk staan bovenaan de lijst van vertrekredenen.

Lees ook op nursing.nl:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.