Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vaccin in september beschikbaar

Het RIVM bevestigt dat de eerste 4 miljoen doses van het vaccin tegen de nieuwe griep al in september beschikbaar komen. Dit is genoeg voor de vaccinatie van twee miljoen personen.
Vaccin in september beschikbaar

Verpleegkundigen en andere mensen werkzaam in de gezondheidszorg krijgen waarschijnlijk als eerste een vaccinatie, aldus de GGD. Dit is in lijn met de aanbevelingen van de WHO. Deze organisatie pleit ervoor om de eerste vaccins te gebruiken voor het instandhouden van de gezondheidszorg. Daarna zijn zwangere vrouwen en chronisch zieken ouder dan zes maanden aan de beurt.

Productiesnelheid
De snelle beschikbaarheid van het vaccin in Nederland betekent niet dat er dit najaar voldoende doses zijn voor de vaccinatie van de hele wereldbevolking. De bestellingen van de rijkste landen houden de vaccinproducenten zeker zes maanden bezig. Daarna lijkt er pas productieruimte voor armere landen te komen.

Mednet.nl
Door: redactie Nursing

Klik hier voor het dossier H1N1 (Mexicaanse griep)

1 REACTIE

  1. Ja tuurlijk nu gaan we eerst nog even bepalen wie eerts mag… Volgens mij zijn er ook nog een grote hoeveelheid kinderen die gezond zijn.. Het virus trof toch gezonden personen .. Waarom dan gelijk praten over chronisch zieken??? Waarom niet een ouder dat kinderen toch een ouder overhouden als het allemaal zo erg is ???

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.