Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbond verpleegkundigen boos op Maasstad

Vakbond voor verpleegkundigen NU'91 is boos op de directie van het Maasstad Ziekenhuis, zo blijkt op RTV Rijnmond.
Vakbond verpleegkundigen boos op Maasstad

De bond vindt het niet kunnen dat ze via de media hebben moeten vernemen dat er mogelijk gedwongen ontslagen vallen bij het ziekenhuis. De directeur van het ziekenhuis is inmiddels vertrokken, maar nog steeds kiezen veel patiënten niet langer voor het Maasstad Ziekenhuis. Daarom moet er bezuinigd worden en dat zou banen kosten, ook van verpleegkundigen. En dat kan niet, vindt de vakbond.

Meldpunt verpleegkundigen Maasstad Ziekenhuis
NU’91 opende eind juli een meldpunt voor medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis. Daarop kwamen tientallen meldingen binnen. Een van de zaken waar medewerkers melding van maakten, was de weinig stimulerende houding van het ziekenhuis met betrekking tot het laten testen van het verpleegkundig personeel en het naleven van de juiste richtlijnen en protocollen. Met de directie van het ziekenhuis was afgesproken dat de communicatielijn met NU’91 kort zal worden gehouden.

Klebsiella bacterie
Bij het Maasstad Ziekenhuis rommelt het al maanden, vanwege problemen met de multiresistente bacterie Klebsiella. Afgelopen vrijdag werd bekend dat deze bacterie drie patiënten in het Maasstad Ziekenhuis zeer waarschijnlijk fataal is geworden. In totaal overleden 28 patiënten met de bacterie onder de leden. Het ziekenhuis liet weten de nabestaanden financieel te willen compenseren.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.