Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden akkoord met cao ziekenhuizen

Het merendeel van de leden van Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en NU'91 heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao ziekenhuizen.
Vakbonden akkoord met cao ziekenhuizen

Met het akkoord krijgen de medewerkers in de ziekenhuizen er in 36 maanden 6,05 procent salaris bij, waarvan 0,3 procent incidenteel. Werknemers gaan er volgens Abvakabo vanwege een veel betere woon-werkvergoeding tussen de 1 en 3 procent op vooruit, afhankelijk van hun reisafstand woon-werk. Werknemers van 58 jaar en ouder kunnen in de nieuwe cao vrijwillig afzien van BAC (Bereikbaarheid, Aanwezigheid, Consignatie)-diensten in de nacht. Vanaf de leeftijd van 50 jaar wordt gekeken naar daadwerkelijke inzet en hersteltijd.

Beknibbelen op arbeidsvoorwaarden
Abvakabo FNV-bestuurder Elise Merlijn liet vanmorgen aan vakblad Zorgvisie weten dat de sfeer aan de onderhandeltafel elk jaar grimmiger wordt. ‘De werkgevers willen steeds meer beknibbelen op arbeidsvoorwaarden, terwijl de bond zich met man en macht verzet tegen het uithollen van de zorg-cao’s. De collectieve afspraken zijn van cruciaal belang om de sector aantrekkelijk te houden.’

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.