Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel belangstelling diabetespaspoort allochtonen

Er blijft veel belangstelling voor het Marokkaanse en Turkse Medisch Paspoort, dat is ontwikkeld door het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Ook het afgelopen jaar zij er weer veel paspoorten besteld, zowel vanuit Nederland, als vanuit België.

 

Het Amsterdamse ziekenhuis wil met het Paspoort voorkómen dat de diabetesregeling van zijn patiënten tijdens hun vakantie in Marokko of Turkije verslechtert.

Problemen in het buitenland

Bijna zestig procent van de bezoekers van de diabetespolikliniek van het Slotervaartziekenhuis heeft een niet-Nederlandse achtergrond: de grote meerderheid is afkomstig uit Marokko. Wanneer Marokkanen en Turken teruggaan naar hun land van herkomst, leidt dat regelmatig tot problemen met de diabetesregulatie. Soms is zelfs ziekenhuisopname noodzakelijk.

Persoonlijke gegevens

De Marokkaanse versie van het Medisch Paspoort werd in oktober 2003 geïntroduceerd, een jaar later volgde de Turkse versie. In het Medisch Paspoort worden persoonlijke gegevens geschreven over voorgeschiedenis, actuele medische situatie en medicijngebruik. Deze informatie kan van belang zijn voor artsen in Marokko of Turkije. Bij het Paspoort hoort ook een folder met reisadviezen, een artsenverklaring en een adressenlijst van diabetologen in het land van herkomst.

Meer informatie

Het Medisch Paspoort, de folder met reisadviezen, de adressenlijst van de aangesloten artsen in Marokko en Turkije en informatie over het Centraal Meldpunt zijn te verkrijgen via telefoon (020) 5125566, e-mail diabetes-maroc@slz.nl of e-mail diabetes-turkey@slz.nl.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.