Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Veel verpleegkundigen hebben last van agressie

Bijna vier op de tien verpleegkundigen voelt zich wel eens serieus bedreigd. Dat schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van de Consumentenbond.
Veel verpleegkundigen hebben last van agressie

Meer dan de helft van de vierhonderd ondervraagde verpleegkundigen kreeg het afgelopen halfjaar te maken met agressie. Enkele tientallen overwogen om die reden te stoppen.

Agressie is ‘gewoon’
Monique Kempff van NU’91 bevestigt in de krant dat agressie in de zorg aan de orde van de dag is. ‘Alleen, een mishandelde ambulancebroeder belandt sneller in de media.’

Geschrokken
CDA-Kamerlid Sabine Uitslag, zelf afkomstig uit de verpleging, schrikt van de uitkomst van het onderzoek. ‘We kunnen het ons absoluut niet permitteren dat verpleegkundigen het werkveld vanwege agressie verlaten.’

Securitas
In de eerste week van oktober werd onderzoek van beveiligingsbedrijf Securitas bekendgemaakt, waaruit bleek dat bijna de helft van de verpleegkundigen in Nederland maandelijks te maken heeft met agressie.

Door: redactie Nursing

Lees ook:
5 okt 2010: Verpleegkundige mishandeld in ziekenhuis
‘Blijf met je poten van verpleegkundigen af’

Meer weten? Word nu abonnee van Nursing 

2 REACTIES

  1. Heden ten dage maken vele plegen de overweging om het eens ergens anders te gaan maken. Iets totaal anders te gaan doen,waarom niet ? Mocht dit niet te gaan lukken, dan kan men er natuurlijk nog terug heen want ze hebben er héééééééééééééééééééééééééél véééééééééééééééééééééél nodig!(als dat een gerustelling is?)

  2. Lees alle reacties
  3. De verpleegkundigen verlaten het werkveld reeds voor een hoop andere zaken ! Die agressie is iets wat er gewoon is bijgekomen! Wordt men nu opeens wakker ? Ietwat laat! Jammer!
    Hopelijk, wanneer de CDA van de schrik is bekomen,
    zullen er een reeks andere maatregelen komen die de sector verder nog de moeite waard maken, om in te blijven werken !
    Verpleegkundigen schrikken elke dag, als ze zien wat ze allemaal hoeven te doen voor de weinige poen!En daar kan men vanaf morgen al iets aan doen! Ze kunnen het absoluut niet hebben dat verpleegkundigen het bijltje er bij neer liggen omwille van de agressie, de rest interesseerd hen blijkbaar nog niet. Komt nog wel!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.