Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VenVN 5 jaar

Beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN vierde afgelopen dinsdag haar 5-jarige bestaan in bijzijn van minister Schippers, die haar beleidsvoornemens deelde met de aanwezige verpleegkundigen en verzorgenden.

‘Samen met V&VN wil ik problemen in de zorg aanpakken, zoals het dreigende tekort aan medewerkers’, aldus de minister tijdens het jubileumfeest van V&VN. De beroepsvereniging is voor haar een belangrijke sparringpartner.

 

Basiszorg in buurt
Minister Schippers deelde met een volle zaal met honderden verpleegkundigen en verzorgenden haar beleidsvoornemens, zoals een comeback van basiszorg in de buurt. ‘De eerstelijn krijgt versterking.’

 

Taakverdeling
Schippers stuurt verder aan op een andere verdeling van taken tussen zorgverleners, om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. In de zorg van de nabije toekomst ziet zij een grote rol voor verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden. ‘Ik ken hen als een beroepsgroep die niet moppert of klaagt, maar onafhankelijk en trots is’, zei Schippers.

 

Fusie

V&VN ontstond in 2006 uit de fusie van 34 beroepsverenigingen en de AVVV. Onlangs is V&VN ook gefuseerd met het expertisecentrum voor verpleging en verzorging LEVV en beroepsvereniging Sting.  TvZ sprak met V&VN voorzitter Marjan Kaljouw over wat er de afgelopen vijf jaar is bereikt en welke uitdagingen er nog liggen. Dit interview is te lezen in TvZ 1/2011, dat half februari verschijnt.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.