Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegafdelingen MCA deze week weer open

De twee verpleegafdelingen die gisteren in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) werden getroffen door brand, gaan deze week weer open.
Verpleegafdelingen MCA deze week weer open

Dat meldde het ziekenhuis gistermiddag. De psychiatrische afdeling waar de brand begon, blijft de komende weken gesloten. De afdeling heeft onder meer roet- en waterschade opgelopen en moet eerst goed worden schoongemaakt.

Patiënten verhuisd
Het MCA verwacht dat de deuren van de psychiatrische afdeling over vier weken weer open kunnen. De twee bovenliggende verpleegafdelingen hebben ook schade opgelopen door de brand. Naar verwachting worden deze twee afdelingen in de loop van deze week weer in gebruik genomen. De patiënten van de bovengelegen afdelingen zijn tijdelijk elders in het ziekenhuis ondergebracht. De geëvacueerde patiënten van de afdeling psychiatrie worden overgeplaatst naar klinieken van de GGZ Noord-Holland Noord.

Behandeling uitgesteld
De patiëntenzorg in het ziekenhuis heeft maandag volgens het MCA bijna geen hinder ondervonden van de kleine brand. Slechts voor een kleine groep patiënten werd de behandeling enkele uren uitgesteld. De brand ontstond maandagochtend in een rookreiniger in een ongebruikte en afgesloten kamer op de psychiatrische afdeling. Het vuur kreeg geen kans zich uit te breiden doordat de brandweer snel ter plaatse was en ingreep.

Ontruimen afdeling
De afdeling psychiatrie ligt op de eerste verdieping en door de rookontwikkeling moesten ook afdelingen op de tweede en derde etage worden ontruimd. In totaal werden 44 mensen intern naar andere afdelingen verhuisd.

Skipr
Door: redactie Nursing

Gerelateerd
Wat te doen bij brand in het ziekenhuis

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.