Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis Beth Shalom gaat reorganiseren

Het Joodse verzorgings- en verpleeghuis Beth Shalom gaat reorganiseren. Aanleiding voor de reorganisatie is het financiële verlies sinds 2009, de structurele inzet van veel personeel en lagere inkomsten.
Verpleeghuis Beth Shalom gaat reorganiseren

Door de reorganisatie bij het verpleeghuis verdwijnen 35 arbeidsplaatsen, waaronder 25 banen bij het zorgverlenend personeel. Dat meldt Zorgvisie. ‘We zitten al langere tijd in heel zwaar weer. Na een grondige analyse blijkt een reorganisatie de enige manier om te overleven. Eind vorig jaar zijn we al begonnen met een herstelplan met ruim twintig projecten die moeten leiden tot verlaging van de kosten en verhoging van de opbrengsten. Eind 2013 moeten we break even draaien, met nadrukkelijk behoud van adequate en goede zorg voor de cliënten,’ zegt Jeroen Collette, interim-bestuurder bij Beth Shalom op Zorgvisie.

Analyse van de organisatie
Beth Shalom is in maart 2012 gestart met een analyse van de organisatie. Daaruit komt naar voren dat de organisatie ten opzichte van zzp-financiering te veel capaciteit inzet. Ook blijken er te veel ‘grote’ contracten (32 tot 36 uur) te zijn en sluiten de werktijden niet altijd aan bij de zorgvraag. Inmiddels zijn nieuwe roosters en nieuwe formaties gemaakt op basis van de zzp’s, waarin beschreven staat welke zorg ouderen of mensen met een langdurige ziekte of handicap krijgen en hoeveel geld een instelling daarvoor krijgt.

Verbeteringen
Naast de reorganisatie wordt gewerkt aan de verbetering van inkomsten, zoals: meer passende indicaties bij cliënten, beperkte uitbreiding van dienstverlening (pluspakketten die tegen betaling kunnen worden afgenomen), en betere benutting van leegstaande huisvesting op de locatie in Amsterdam. Ook zullen er meer vrijwilligers worden ingezet. Verder zijn onderzoeken gestart voor samenwerking met andere organisaties zowel in het primaire proces als voor de ondersteunende diensten, zowel binnen het joods zorgcircuit (Joods Maatschappelijk Werk, ziekenhuis Amstelland en Sinaï Centrum), als met andere vergelijkbare kleinschalige organisaties binnen de ouderenzorg.

OR en vakorganisaties
De Ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht aan de raad van bestuur van Beth Shalom over de reorganisatie. De vakorganisaties hebben ingestemd met het sociaal plan, dat onder meer voorziet in begeleiding van mensen naar ander werk.

Lees ook:
Kennemer Gasthuis schrapt arbeidsplaatsen
Verpleegkundigen geriatrie Meander MC ingezet op andere afdelingen

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.