Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verpleeghuis voert opnamestop in

Zorggroep Plantein in Joure houdt zo'n dertig verpleeghuisbedden leeg, terwijl er een wachtlijst is met negentig nieuwe cliënten. Reden: een dreigend financieel tekort.
Verpleeghuis voert opnamestop in

Dit meldt de Leeuwarder Courant. Het betreft bedden voor patiënten die na een knie- of heupoperatie komen revalideren. Zij moeten nu langer in een ziekenhuis liggen of direct naar huis.

Tekort
In de krant vertelt directeur Berend Lugies dat de opnamestop noodzakelijk is. Als de zorggroep nu niet ingrijpt, stevent Plantein af op een tekort van zo’n €1,2 miljoen. Door de dertig bedden vrij te houden, kan de zorggroep dit beperken tot een ‘acceptabel’ tekort van €500.000 tot €600.000 over dit jaar.

Gerelateerd:
Bezuinigingen raken kloppend hart van de zorg: verpleegkundigen


Door: redactie Nursing

3 REACTIES

  1. Hoe kun je nu verpleeghuisbedden sluiten voor een zorgcategorie waarvan er door de huidige maatschappelijke ontwikkeling komende jaren alleen maar meer van komen? Dit is toch ook het verschuiven van een probleem wat binnen ziekenhuizen in de regio zal lijden tot opnamestops, aanslag zal zijn op de budgets van thuiszorgorganisaties. En vooral niet te vergeten overbelasting van mantelzorgers.
    Verplaats je daarnaast ook eens in een oudere patient die zijn hele leven in Friesland heeft gewoont, Fries spreekt en nu voor revalidatie naar een verpleeghuis in de polder of Noord Holland moet.Een delier ligt op de loer.

  2. Lees alle reacties
  3. Patiënten die komen revalideren, daar wordt toch voor betaald? Hoezo dan een opnamestop, dan krijg je niks, voor lege bedden wordt niet betaald.En wat een hulp voor de gezondheidszorg is dat zeg, een dag ziekenhuis kost nog een beetje meer en thuiszorg is er niet ineens hoor voor al die patiënten.En die medewerkers, moeten die dan maar even de rekening méébetalen.Die gaan op non actief, worden niet ingezet, maakt niet uit? Je roept ze wel weer als je ze nodig hebt? Nou mijnheer Luggies, volgens mij begrijpt u er niet veel van en het is een gruwel als “zakenmensen” denken iets van zorg te snappen, want dan slaan ze altijd de plank mis en regelen de boel a sociaal voor alles en iedereen behalve voor zichzelf.Volgens mij moet uw bestuur naar een betere manager uit gaan kijken. Ik zou als verpleegkundige niet bij u willen werken, want dan zou ik de enige betrouwbare en constante factor zijn en voor die eer zou ik bedanken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.