Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige krijgt waarschuwing om badincident

De verpleegkundige die in juli 2011 een verstandelijk beperkte cliënt in veel te heet water baadde, kreeg afgelopen woensdag een waarschuwing van het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
Verpleegkundige krijgt waarschuwing om badincident

De verpleegkundige van logeerhuis Ravensbos in Valkenburg deed twee jaar geleden een verstandelijk beperkt 16-jarig meisje in een te heet bad, waardoor ze ernstig verbrand raakte. De verpleegkundige verzuimde de temperatuur van het water te voelen en de stand van de thermostaatknop te controleren. Na het incident werd het meisje 14 dagen in coma gehouden en moest ze diverse huidtransplantaties ondergaan. Ook kan ze niet meer lopen.
Volgens het verslag van het Tuchtcollege had de verpleegkundige de avond vóór het indicent het bad schoongemaakt met warm, maar niet met heet water. Hoe de kraan op een hoge temperatuur ingesteld is geraakt is niet bekend. De kraan werkte niet automatisch naar de begrensde temperatuur.

Waarschuwing

Bij de vraag welke maatregel de verpleegkundige moest krijgen, betrekt het college uitdrukkelijk dat de verpleegkundige duidelijk heeft gemaakt dat ze zich zeer goed bewust is van de ernst van haar gemaakte fout. De gebeurtenis achtervolgt haar – volgens verslag van het Tuchtcollege – nog dagelijks. Alles overziend heeft het Tuchtcollege besloten haar de maatregel van waarschuwing op te leggen. Bekijk hier de volledige uitspraak van het Tuchtcollege.

Waarschuwing

Deze maatregel is de minst zware maatregel. Een waarschuwing is een terechtwijzing, met de bedoeling om ervan te leren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.