Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Caroline Lubach wint EADV-award

Verpleegkundig consulent diabetes Caroline Lubach werkzaam in het diabetescentrum van het VU medisch centrum heeft de achtste EADV-award, prijs voor diabeteszorg, gewonnen.
Verpleegkundige Caroline Lubach wint EADV-award

Volgens de EADV, beroepsorganisatie voor de diabeteszorgverlener, heeft Lubach een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de implementatie van de psychosociale zorg aan mensen met diabetes. Haar collega’s vinden Lubach een rolmodel voor de nieuwe diabetesverpleegkundige.

Psychosociale verpleegkunde
Lubach combineert de traditionele verpleegkundige slagvaardigheid met empathie en psychologisch inzicht, zo meldt de jury. Op deze manier heeft Lubach de afgelopen jaren een stempel gedrukt op het gebied van de psychosociale verpleegkundige diabeteszorg en educatie. Ook besteedt zij veel tijd aan het geven van onderwijs en nascholing en is ze betrokken bij diverse projecten.

Geldprijs voor diabeteszorg
De EADV reikt de prijs iedere twee jaar uit aan een verpleegkundige die een of meer activiteiten heeft verricht die aantoonbaar innovatief, in heel Nederland toepasbaar en uniek zijn. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Novo Nordisk B.V. en bestaat uit een geldbedrag van 1.400 euro, te besteden aan de diabeteszorg.

Naast Lubach waren ook Gillian Kreugel, verpleegkundig diabetesconsulent en onderzoeker in het UMC Groningen, en Jacqueline Putker, diabetesverpleegkundige in Tergooiziekenhuizen te Hilversum genomineerd.

Op de foto van links naar rechts: Gillian Kreugel (genomineerde), Caroline Lubach (winnaar 2011), Ida Wijsman (voorzitter EADV-Award commissie) en Jacqueline Putker (genomineerde).

EADV
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.