Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige krijgt levenslang voor bleekmiddelinjecties

Een oud-verpleegkundige in Texas krijgt een levenslange gevangenisstraf omdat zij tien dialysepatiënten met bleekmiddel heeft geïnjecteerd. Vijf patiënten overleden als gevolg van deze injecties en vijf anderen werden ernstig ziek.
Verpleegkundige krijgt levenslang voor bleekmiddelinjecties

Dat meldde The New York Times begin deze maand. Naast de levenslange gevangenisstraf krijgt de verpleegkundige ook nog driemaal twintig jaar cel.

De verpleegkundige was werkzaam in een kliniek in het Texaanse Lufkin en werd in april 2008 ontslagen nadat zich daar opeens veel sterf- en onverklaarbare ziektegevallen hadden voorgedaan.

Slecht hygiënebeleid
Volgens haar advocaten is de oud-verpleegkundige ten onrechte veroordeeld. Zij stellen dat hun cliënt de schuld krijgt van het slechte hygiënebeleid van de kliniek, waar het bleekmiddel werd gebruikt om apparatuur te desinfecteren.

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.