Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige: ‘Niet autorijden na nachtdienst’

Ruim één op de drie verpleegkundigen in de VS zegt dat ze na een nachtdienst eigenlijk niet zouden moeten autorijden. Een landelijk online onderzoek van de American Society of Registered Nurses (ASRN.ORG) heeft uitgewezen dat 32 procent van de verpleegkundigen te vermoeid is om na het werk te rijden en eigenlijk niet de weg op zouden moeten.

‘Verpleegkundigen die ’s nachts gewerkt hebben een vier keer grotere kans om in slaap te vallen tijdens het autorijden, zegt Linda Scott, directeur van de Grand Valley State University’s, afdeling verpleegkunde. ‘Bovendien verdubbeld het risico op verkeersongevallen voor mensen die nachtdiensten van meer dan 12,5.’

Slaaponthouding

Slaapaanvallen tijdens het autorijden worden veroorzaakt door slaaponthouding en onderbroken slaap. Voor verpleegkundigen die veel (over)werken of door het werk een verstoord slaappatroon hebben, kan het moeilijk zijn de aanbevolen zeven á acht uur slaap te halen.

Medical News Today

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.