Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Radboud mag anoniem getuigen

De verpleegkundige die in januari betrokken was bij de bedreigingen in het UMC St Radboud wordt anoniem gehoord.
Verpleegkundige Radboud mag anoniem getuigen

Dat laat dagblad De Gelderlander weten. De verpleegkundige wordt 30 juni door de Arnhemse rechter-commissaris gehoord.

Patiënt overleden

De verpleegkundige probeerde in januari dit jaar samen met een arts het leven te redden van de man die door twee jongens met een scooter was aangereden. De twee jongens zouden zich vervolgens in het UMC St. Radboud ernstig hebben misdragen. Het 50-jarige slachtoffer is later overleden.

Geen aangifte doen
De Radboud-medewerker heeft tot dusver geweigerd om aangifte te doen uit vrees voor represailles. Het Radboud-ziekenhuis heeft wel aangifte gedaan om de identiteit van de medewerker af te schermen. De verpleegkundige is door justitie nu toch als getuige opgeroepen. Hij is verplicht om te komen en kan zich niet beroepen op zijn zwijgrecht. Bij het verhoor zijn ook de advocaten van de verdachten uit Beuningen (20) en Nijmegen (18) aanwezig.

Afscherming identiteit
De rechter-commissaris heeft ingestemd met de gedeeltelijke afscherming van de identiteit van de verpleegkundige. Dat heeft de Arnhemse rechtbank gisteren bevestigd. Naam, adres, woonplaats en overige personalia van de verpleegkundige zijn alleen bij de rechtbank bekend. Het openbaar ministerie en de advocaten krijgen deze persoonlijke gegevens niet in handen.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de twee scooterrijders is 13 augustus. Vrijdag is alleen de pro forma-zitting. De verdachten staan terecht wegens onder meer doodslag in vereniging, dan wel dood door schuld. Justitie weet nog steeds niet, wie de bestuurder en bijrijder van de scooter tijdens het dodelijke ongeval was.

De Gelderlander
Door: redactie Nursing

Toch aangifte bedreiging UMC St Radboud
Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.