Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige start Dementiewinkel

Verpleegkundige Peter Peltzer is samen met twee collega's een Dementiewinkel begonnen.
Verpleegkundige start Dementiewinkel

De Dementiewinkel is een online winkel met een breed assortiment aan producten die helpen een gunstige omgeving te creëeren voor mensen met dementie. In de winkel zijn naast praktische hulpmiddelen ook unieke producten te koop die Dementiewinkel zelf heeft laten ontwerpen en maken. Tevens geven de medewerkers advies en kunnen er oplossingen op maat bedacht worden. Daar waar nodig komt de eigen technische dienst van Dementiewinkel de aangeschafte materialen installeren. Het initaitief van Peltzer wordt ondersteund door het Breincollectief.

Wriemeldekens
In de winkel zijn allerlei attributen en hulpmiddelen te koop die helpen direct in te spelen op de beleving van de persoon met dementie, zoals poppen en knuffels, duidelijke kalenderklokken en sfeerverhogende DVD’s. In de nostalgie-lijn biedt de winkel diverse ‘ouderwetse’ sfeerbepalende attributen zoals schilderijen en schemerlampen enz. De exclusieve collectie van Dementiewinkel biedt spelboxen, wriemeldekens en pakketten met namen als ’toverkastje’ en ‘droomland’.

De Dementiewinkel is te vinden op www.dementie-winkel.nl.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.