Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige verdacht van brandstichting in verpleeghuis

De Australische politie verdenkt een verpleegkundige ervan verantwoordelijk te zijn voor een brand in een verpleeghuis in Sydney. Tot nu toe zijn negen bewoners omgekomen bij de brand, die op twee plekken uitbrak.

De verpleegkundige, Roger Dean, is in elk geval aangeklaagd voor vier gevallen van moord. Naar verwachting wordt hij ook aangeklaagd voor een vijfde. Vier slachtoffers kwamen vrijdag om het leven. Een vijfde overleed zaterdag in een ziekenhuis. Inmiddels staat het dodental op negen.

 

Ingehaald als held

De verpleegkundige had op het moment van de brand nachtdienst. Toen de brand rond vijf uur ’s ochtends uitbrak, waren er achtentachtig senioren -waaronder veel dementerenden- in het gebouw. Na de brand werd Dean als held geprezen, omdat hij had geholpen bij het evacueren van de bewoners. Nu wordt hij verdacht voor het aansteken van de brand.

 

Bewijs

Het verpleeghuis staat op instorten en de politie kan nog niet op zoek naar bewijs. De agenten willen niet ingaan op het motief van Dean. Ook wilden zij niks zeggen op basis waarvan ze Dean hebben gearresteerd. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij levenslang de gevangenis ingaan. Aanvankelijk werd hij als held binnen gehaald.

 

Bron: Herald Sun

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.