Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige waardeert onverwacht Inspectiebezoek

Verpleegkundigen waarderen onaangekondigde bezoeken van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat schrijft de toezichthouder in het jaarverslag van 2013.
Verpleegkundige waardeert onverwacht Inspectiebezoek
Foto: ANP

In 2013 waren de inspectiebezoeken vaker onaangekondigd dan voorheen. In totaal klopte de IGZ 1378 keer onaangekondigd aan bij zorginstellingen, in 2012 was dit nog 525. ‘Verpleegkundigen vinden ons zichtbaarder en ervaren dat de Inspectie door onaangekondigde bezoeken beter zien hoe het er aan toe gaat’, staat in het Jaarbeeld 2013.

Verscherpt toezicht

Al leveren de onaangekondigde bezoeken bij sommige instellingen ook spanningen op, zo ervaart de IGZ. De onaangekondigde bezoeken leidden in 2013  tot meer maatregelen, met name in de ouderenzorg. Er werd 29 keer een verscherpt toezicht ingesteld, in 2012 was dit nog 19 keer.

Blog Annabeth

Annabeth gelooft in de samenwerking tussen verpleegkundigen. Of het nou in het eigen ziekenhuis is of transmuraal. Ze wordt op haar wenken bediend als de Inspectie voor de Gezondheidszorg alle VAR’s uitnodigt voor een gesprek. Lees meer >>>

1 REACTIE

  1. Professionals moeten nooit benauwd zijn voor inspecties. Als je jouw vak goed uitoefent is de inspectie een goede bevestiging daarvan. Zo niet dan is er wat te verbeteren. Daar hebben patiënten en cliënten recht op. Dat is goed voor de kwaliteitsborging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.