Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen beloond met 5000 euro

De verpleegkundigen Christien van der Linden en Monique van Eijken zijn gisteren beloond voor hun bijzondere inspanningen in de verpleegkunde in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Daar vond gisteren de Anna Reynvaan Lezing plaats. Nurse practitioner Christien van der Linden kreeg de Anna Reynvaan Praktijkprijs uitgereikt, verpleegkundige Monique van Eijken de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs.

Taakherschikking
Christien van der Linden kreeg de prijs voor haar project ‘Taakherschikking: zorg voor patiënten met laagcomplexe aandoeningen op de spoedeisende hulp’. Op de SEH van MC Haaglanden Westeinde in Den Haag zijn nurse practitioners zelfstandig zorg gaan verlenen aan laagcomplexe patiënten. Dat is een groot succes gebleken. De wachttijden zijn aanzienlijk teruggebracht, de kwaliteit van zorg is verbeterd en patiënten komen minder vaak in de tweede lijn terecht. De jury noemde het project actueel en innovatief.

Demente ouderen
Monique van Eijken kreeg de prijs voor haar artikel ‘Feasibility of a new community-based geriatric intervention programme: an exploration of experiences of GPs, nurses, geriatricians, patients and caregivers’. In dit project werken verpleegkundigen samen met huisartsen in de zorg voor demente ouderen. De artsen ondervonden grote hulp en steun van de verpleegkundigen bij het behandelen van problemen met cognitie, stemming en mobiliteit van dementerenden. Beide prijswinnaars kregen een cheque van € 5000,- en een sculptuur.
 
Casemanagement
De jaarlijks Anna Reynvaan Lezing in de Amsterdamse Stadsschouwburg stond in het teken van casemanagement. Cheri Lattimer is Executive Director van de Case Management Society of America (CSMA), een internationale non-profit instelling op het gebied van case management. In haar lezing beschreef ze onder meer systeem om complexe patiënten doelmatiger te behandelen en te begeleiden.
De Anna Reynvaan Lezing wordt elk jaar georganiseerd door het AMC Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en Bijzijn.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Als je gewoon de oversteek maakt van verpleegkundige naar de ICT (in de zorg bijvoorbeeld), krijg je ook zonder die promotie die €5000; jaarlijks zelfs! Zo stond vorige week in de ‘Computable’ (www.computable.nl).
    N.S., Verpleegkundig Informaticus

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.