Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen Buurtzorg openen vestiging in VS

Buurtzorg-directeur Jos de Blok heeft deze week samen met drie verpleegkundigen een vestiging geopend in het Amerikaanse Stillwater. Na Buurtzorg Nederland, is er nu ook Buurtzorg USA.
Verpleegkundigen Buurtzorg openen vestiging in VS
Foto: Arno Massee

‘Today Michelle and me started @buurtzorgusa officially. Three brave nurses: Michelle, Carina and Lynn took a big step for humanity!!’, liet Jos de Blok afgelopen maandag weten op Twitter. Inmiddels is er ook een website waarop wordt vermeld dat Buurtzorg USA ‘highly skilled’ verpleegkundige zorg levert en inspeelt op de behoeften van de cliënt.

Buurtzorg in Zweden en België

Het is niet het eerste buitenlandse uitstapje van Buurtzorg want in 2011 startte er ook al een Zweedse variant, met de naam Grannvard Sverige, in het plaatsje Balsta. En ook in België is het concept van de zelfsturende teams opgepikt. Onlangs maakte de Vlaamse thuiszorgorganisatie Wit-Gele Kruis bekend dat zij kiezen met WE CARE TEAMS in navolging van het Nederlandse Buurtzorg.

Meer lezen over de zorg van Buurtzorg? Bekijk het dossier Buurtzorg van TVV.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.