Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen herkennen kritiek Epic niet

Verpleegkundigen in het Radboudumc in Nijmegen herkennen zich niet in de kritische geluiden over de moeizame invoering van het nieuwe elektronisch patiëntendossier Epic. Wel bevestigen ze dat er opstartproblemen waren.
Verpleegkundigen herkennen kritiek Epic niet
Foto: Radboudumc

In het najaar van 2013 lanceerde het Radboudumc Epic, dat alle medewerkers inzicht geeft in de status van de patiënt. In een uitzending van het radioprogramma Argos melden artsen en patiënten anoniem misstanden rond de invoering van Epic. Drie maanden na de implementatie gaven de medewerkers Epic het nieuwe systeem gemiddeld een 4.5.

Reactie verpleegkundigen

‘Deze overgang betekende een enorme verandering in de werkprocessen op de afdelingen’, zegt verpleegkundig expert i.o. Linda Smulders en lid van de Verpleegkundige Adviesraad (VAR). Ze keek wel een beetje vreemd op van de berichtgeving in Argos. ‘In de uitzending wordt gesproken over een angstcultuur onder medewerkers, ik heb niet de indruk dat verpleegkundigen dit zo ervaren. Ook als VAR hebben we hier geen meldingen over ontvangen. Op de ene afdeling is de verandering groter dan op de andere, waardoor ook de ervaring per afdeling verschilt. Het rapportcijfer werd gegeven toen we drie maanden met Epic werkten. Inmiddels zijn we ruim zes maanden verder, de meeste collega’s zijn er nu meer in thuis en zien ook de voordelen.’

Lees het hele artikel in Nursing. Geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Blog Sandra: ‘EPD, welke moeten we hebben?’

Sandra’s ziekenhuis dreigt over te gaan op Epic. Hetzelfde Epic, dat vorige maand een onvoldoende kreeg van het Radboudumc in Nijmegen. Lees meer >>>

1 REACTIE

  1. Ene Linda herkent de kritiek niet en dan wordt er meteen geschreven dat verpleegkundigen die kritiek niet herkennen,hoezo heeft Linda een representatieve steekproef gehouden onder alle verpleegkundigen? Dacht het niet,ze lult maar wat en dat wordt dan een op een overgenomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.