Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen in actie voor nieuwe cao ziekenhuizen

Verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers overhandigen morgen 30.000 handtekeningen aan leden van de Raad van Bestuur. Dit doen ze in 20 ziekenhuizen verspreid in Nederland.
Verpleegkundigen in actie voor nieuwe cao ziekenhuizen

Met de handtekeningen vragen de vakbonden en werknemers de Raad van Bestuur om achter hun personeel te staan door druk uit te oefenen op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om zo snel tot een nieuwe cao te komen. Deze actie is door leden van de vier zorgbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ en Nu’91 georganiseerd. De Raad van Bestuur krijgt twee posters voorgelegd: op de één staat een doemscenario en op de ander een zonnig toekomstbeeld. Op één van de posters moeten ze hun handtekening zetten.

Nog steeds geen nieuwe cao ziekenhuizen

Voor de zomer brak de NVZ de zevende ronde van de cao-onderhandelingen voor ziekenhuispersoneel af. Lees meer >>>

Vastlopen

‘Na maar liefst 7 onderhandelingsronden blijft de NVZ met verslechteringsvoorstellen komen voor de ruim 190.000 werknemers in ziekenhuizen,’ aldus Abvakabo FNV. Eén van de punten waarop de onderhandelingen zijn vastgelopen is het verminderen van flexibele en tijdelijke contracten.  De vakbondspartijen willen meer vaste contracten, maar de werkgeverspartij (NVZ) gaat hier niet mee akkoord. Ook wat betreft de ORT, loonsverhoging en de consignatiediensten kunnen de partijen het niet eens worden. Mocht de druk op de NVZ via de Raden van Bestuur nog geen verbeteringsvoorstellen opleveren, dan beraden de werknemers zich op verdere acties.

Nursing is er bij!

Morgen volgt Nursing Rolf de Wilde, vakbondsonderhandelaar van NU’91. Houd de Twitter-pagina van Nursing in de gaten voor de laatste updates!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.