Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Verpleegkundigen opgeroepen voor wondzorg-onderzoek

Om de omvang van wondzorg in Nederland in kaart te brengen houdt het College van Zorgverzekeringen (CVZ) een onderzoek. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die met wondzorg te maken hebben, worden opgeroepen om mee te doen aan de enquête.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Verpleegkundigen opgeroepen voor wondzorg-onderzoek

Het CVZ wil meer zicht krijgen op de verbandmiddelen die in Nederland gebruikt worden. De centrale vraag die beantwoord moet worden is: welke materialen worden er in de huidige praktijk bij complexe wonden gebruikt en welke evidence ligt hieraan ten grondslag?

Wondzorgproducten
De enquête is gericht op de behandeling van secundair genezende wonden (open wonden die middels granulatie en epithelialisatie dicht moeten gaan). De vragen in de enquête gaan over typen patiënten en wonden waarmee de verpleegkundige ervaring heeft opgedaan, welke wondverbandproducten ze daarbij gebruikten en welke problemen zij daarbij ervaren hebben.

Beroepsvereniging
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Patricia van Mierlo en Erik de Laat van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Naast de enquete voeren de onderzoekers gesprekken met afgevaardigden van beroepsverenigingen en organsiaties. Het gehele onderzoek wordt eind maart 2012 afgerond, de resultaten worden dan in een rapport aangeboden aan het CVZ.

De enquete kun je invullen op www.verkenningwondbehandeling.nl. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 25 minuten en is mogelijk tot en met 2 januari 2012.

Wil je meer weten over het onderzoek? Neem dan contact op met de onderzoekers via verkenningwondbehandeling@umcn.nl

Gerelateerd:
Biotex voor de diabetische voet
Inspectie gaat wondzorgexpertisecentra controleren

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing Event
Het Nursing Event is ons jaarlijkse vakevenement voor verpleegkundigen, dit jaar op donderdag 8 en vrijdag 9 december in De Reehorst te Ede. Met op 8 december de finale van de Nursing Challenge!
Meer informatie en aanmelden.


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.