Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen UMCG besmet met scabiës

Zeker zes verpleegkundigen en artsen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn besmet met scabiës, oftewel schurft.

De medewerkers van het UMCG liepen de besmetting op door een patiënt die al langdurig, op drie verschillende afdelingen, opgenomen lag.

 

Besmettingen

Medewerkers die contact met de betreffende patiënt hebben gehad, zijn inmiddels onderzocht en zo nodig preventief behandeld. Ook patiënten die met besmette medewerkers contact hebben gehad of op dezelfde afdeling opgenomen zijn geweest, zijn in kaart gebracht en geïnformeerd. De kans is klein dat de besmette patiënt scabiës heeft overgedragen op andere patiënten. Tot op heden zijn er dan ook geen besmettingen geconstateerd bij andere patiënten in het UMCG. Het ziekenhuis verwacht ook dat met de maatregelen geen nieuwe gevallen optreden. Het UMCG heeft melding gemaakt van deze besmetting bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de GGD.

Auteur: Redactie TvZ
Bron: UMCG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.